Категорія
Новини
Дата

Лікарня «Охматдит» оголосила тендер на консервацію зруйнованих будівель

1 хв читання

Столична дитяча лікарня «Охматдит» 30 вересня оголосила спрощені закупівлі на протиаварійні роботи на 9,5 млн грн і технічний нагляд за ними вартістю 132 000 грн, який профінансує БФ «Таблеточки». Кінцевий строк подачі тендерних пропозицій – 9–10 жовтня, йдеться у системі «Прозорро».

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • До 15 листопада мають бути виконані першочергові протиаварійні роботи із захисту від зовнішнього впливу будівлі лікарні «Охматдит» внаслідок російського ракетного удару у липні цього року.
  • Виконання протиаварійних робіт має захистити будівлю діагностичного корпусу лікарні на зимовий період, повідомив виконувач обовʼязків гендиректора «Охматдиту» Олександр Урін.
  • «Роботи будуть проведені по закриттю прорізів вікон і дверей, які були знищені під час ракетної атаки 8 липня цього року. Також нам необхідно закрити інженерні мережі, які були знищені. І потрібно зробити так, щоб ця будівля пережила цю зиму, враховуючи те, що ми продовжуємо надавати тут медичну допомогу», – сказав Урін, якого цитує «Суспільне».

Контекст

Наприкінці липня 2024 року БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрала ТОВ «Буд-технолоджі», яке зареєстроване в Запоріжжі, переможцем конкурсу на відбудову корпусу лікарні «Охматдит». Вартість пропозиції без ПДВ – 307 447 003 грн. На оплату цього проєкту планували використати кошти, які були зібрані на благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство». Результат тендера обурив суспільство – детальніше про це у матеріалі Forbes Ukraine

МОЗ звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендера. Згодом міністр Віктор Ляшко заявив, що на відбудову дитячої лікарні «Охматдит» проведуть новий тендер, а зібрані пожертви перерахують на її казначейський рахунок.

На сайті МОЗ повідомляється про завершення першого етапу обстеження, необхідного для закупівлі невідкладних протиаварійних робіт. За його результатами «НДІпроектреконструкція» передали лікарні «Охматдит» технічні звіти, кошторисну документацію, дефектний акт, експертну оцінку (позитивну) на першочергові протиаварійні роботи. Експертну оцінку документації виконали в ДП «Укрдержекспертиза».

Внаслідок атаки лікарня втратила два з 10 корпусів. Повністю зруйнований старий двоповерховий корпус токсикологічного відділення, а вибуховою хвилею був пошкоджений і найбільший новий 11-поверховий корпус лікарні. У чому складність відбудови і скільки грошей на неї потрібно – у матеріалі Forbes Ukraine.

Уряд виділив із резервного фонду держбюджету 100 млн грн на відновлення зруйнованих будівель лікарні «Охматдит» і Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ. Ще 300 млн грн зібрали фандрейзингова платформа United24 та monobank.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд