Категорія
Новини
Дата

Літак SkyUp згорів повністю в аеропорту Судану. Maxar показала супутникові знімки

Літак української авіакомпанії SkyUp згорів в аеропорту столиці Судану Хартум, пише New York Times. На зображеннях, які зробив супутник аерокосмічної компанії Maxar, видно, що від Boeing 737-800 залишилися тільки уламки. Літак загорівся у суботу під час спроби державного перевороту в країні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На стоянці в аеропорту Хартума перебувало два українських Boeing 737-800. Ще один літак SkyUp стоїть поруч зі знищеним. Проте візуально на авіалайнері не видно значних пошкоджень.
  • За даними Maxar, в аеропорту знищено щонайменше 14 літаків, багато інших – пошкоджено.
Літак SkyUp згорів повністю в аеропорту Судану. Maxar показала супутникові знімки /Фото 1

Два Boeing 737-800 української авіакомпанії SkyUp. Фото: Maxar

  • У понеділок військові літаки продовжували обстрілювати головний аеропорт Хартума, оскільки ворогуючі військові угруповання третій день намагаються встановити контроль над критичною інфраструктурою в столиці Судану, зазначає видання.
  • The New York Times ідентифікувало 20 літаків, які були знищені або сильно пошкоджені в аеропорту після початку конфлікту в суботу.

Контекст

Після початку великої війни SkyUp евакуювала свої авіалайнери з України та почала здавати їх у мокрий лізинг разом із українськими екіпажами європейським авіакомпаніям. Після падіння попиту в Європі на перевезення взимку авіакомпанія перемістила два Boeing 737-800 до Судану.

Літаки перебувають в Судані в межах контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Єгипет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

За даними SkyUp, у межах контракту в Судані перебувають 36 українських співробітників. Вони знаходяться у відносно безпечному місці і з ними є звʼязок, заявили в компанії.

Коментуючи ситуацію з літаками в Судані, в SkyUp лише повідомили, що на одному із двох авіалайнерів в аеропорту Хартума спрацював аварійний радіобуй.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні