Категорія
Новини
Дата

Лондон випередив Дубай за інвестиціями у фінансовий сектор. Залучено $764 млн у 114 проєктів

Лондон посів перше місце у світі за кількістю фінансових компаній, які в 2021 році залучили іноземні інвестиції, пише Bloomberg. Місто зберегло привабливість для інвесторів навіть після виходу Великої Британії з ЄС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанії в Лондоні залучили 600 млн фунтів стерлінгів ($764 млн) інвестицій у 114 проєктів у сфері фінансових і професійних послуг, йдеться в звіті корпорації лондонського Сіті. Це дозволило Лондону в плані привабливості для інвестицій у фінсектор обійти Дубай, Сінгапур, Нью-Йорк та Париж. 
  • Загалом Велика Британія залучила 1,1 млрд фунтів стерлінгів (близько $1,4 млрд) у 186 проєктів. Сполучене королівство зайняло друге місце за цим показником після США (234 проєкти).
  • Кількість проєктів у галузі фінансових та професійних послуг, які вдалося залучити до Великої Британії, у 2021 році зросла на 8%.
  • Фінтех-компанії були найбільшим джерелом інвестицій у фінансові послуги у Великій Британії, на них припадає третина всіх залучених коштів. Йдеться про платіжні компанії Klarna і Airwallex , а також компанію з фінансових рішень Portfy.
Лондон випередив Дубай за інвестиціями у фінансовий сектор. Залучено $764 млн у 114 проєктів /Фото 1

Фінтех-компанії були головним джерелом іноземних інвестицій у фінанси Великої Британії у 2021 році. Джерело: Bloomberg

Контекст

Лондон залишається головним світовим фінансовим центром світу, йдеться у січневому дослідженні Reuters. Проте британська столиця поступається Нью-Йорку та Сінгапуру в доступі до талантів, тоді як Париж посилює конкуренцію з боку ЄС. Вихід із ЄС, припинення свободи пересування та запровадження нової імміграційної системи завдали шкоди сприйняттю Великої Британії як привабливого ділового середовища для міжнародних талантів останніми роками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні