Категорія
Новини
Дата

Lufthansa отримала рекордний прибуток у €1,1 млрд у другому кварталі на тлі зростання цін на авіаквитки

Скоригований прибуток німецького авіаперевізника Lufthansa до вирахування відсотків та податків у другому кварталі цього року досяг €1,1 млрд, що на 177% більше, ніж за такий самий період минулого року, і є рекордом для компанії, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Значний попит разом із обмеженою пропозицією дав змогу авіакомпаніям стягувати вищу плату.
  • Lufthansa прогнозує збереження попиту на поїздки та високі ціни на квитки до кінця року.
  • Німецький авіаперевізник заявив, що очікує, що його прибутковість – середня сума доходу, отриманого на одного пасажира на милю, – зросте у 2023-му навіть у порівнянні з «рекордним рівнем попереднього року».
  • Група Lufthansa, до якої входять Eurowings і швейцарські перевізники, перевезла понад 55 млн пасажирів у період з січня по червень, що приблизно на третину більше, ніж у 2022 році, але все ж менше рівня 2019-го через повсюдну нестачу персоналу в цьому секторі.
  • Генеральний директор Lufthansa Карстен Шпор заявив, що в 2023 році компанія наймає в середньому 1000 нових співробітників на місяць, оскільки очікує, що результати цього року будуть «одними із найкращих в історії Lufthansa Group».

Контекст

Значний попит у поєднанні з обмеженою пропозицією дав змогу авіакомпаніям встановлювати вищі ціни, при цьому зростання середньої вартості авіаквитків випереджає інфляцію.

Відновлення прибутку свідчить про різку зміну в галузі. Три роки тому, на початку пандемії, Шпор попередив, що компанія стане значно меншою. 

Криза спонукала уряд Німеччини запропонувати Lufthansa пакет допомоги у розмірі €9 млрд на тлі більш широкого занепокоєння щодо майбутнього авіаційної галузі. Lufthansa відтоді повернула гроші, і Берлін продав 20-відсоткову частку компанії.

Акції Lufthansa впали на 6% у четвер, 3 серпня, уранці. Аналітики Deutsche Bank кажуть, що інвестори, найімовірніше, будуть розчаровані зростанням витрат, що призведе до збільшення маржі. Хоча вищі ціни на квитки покриють зростання цін, вищі ціни, що стягують аеропорти, і витрати на технічне обслуговування, що зростають, означають, що вартість перевезення пасажирів зросла на 7% порівняно з минулим роком, додали вони.

Компанія заявила, що завдяки відновленню попиту на далекомагістральні рейси цього року вона планує повернути в експлуатацію ще два Airbus A380 – найбільший у світі двоповерховий пасажирський літак. Там додали, що наступного року представить нові Boeing 787 та Airbus A350.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні