Категорія
Новини
Дата

Львів хоче націоналізувати автобусний завод росіян. Там планують запустити виробництво електродвигунів

Близько 80 підприємств, що зареєстровані на території Львова, повністю або частково належать росіянам. Першими на черзі до націоналізації стоять будівлі Львівського автобусного заводу. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На засіданні президії конгресу місцевої та регіональної влади Садовий запропонував націоналізувати будівлі, розташовані на території Львівського автобусного заводу (ЛАЗ). «Він ще з 1990-х років належить росіянам», – пояснив мер.
  • Після націоналізації на території ЛАЗу місто планує збудувати муніципальний індустріальний парк.
  • «Це величезна територія близько до центру міста, яка може стати базовою локацією для виробництва електромобілів. Також вже є західні інвестори, які готові запустити виробництво електродвигунів. Дорожня карта вже готова. Чекаємо на рішення Кабміну та РНБО», – заявив Садовий.

Контекст

«Нещодавно ухвалений закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частки, яка може належати ворогові», – написав Садовий у Facebook. Мер уточнив, що всю інформацію про львівські компанії з російськими власниками передано до військової адміністрації.

Під дію закону можуть потрапити фізичні чи юридичні особи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Націоналізувати також можна майно компаній та громадян, які підтримують встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та які не зупинили чи не припинили здійснення своєї економічної діяльності на території Російської Федерації в період дії воєнного стану в Україні.

Крім того, закон зазначає, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь держави Україна, а «в рахунок майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку Російської Федерації».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні