Категорія
Новини
Дата

Люди, що змінюють майбутнє світу. Четверо українок потрапили до списку молодих лідерів за версією журналу Time

Американський журнал Time включив до списку молодих лідерів Time100 Next чотирьох українок: виконавчу директорку Центру протидії корупції (ЦПК) Дарʼю Каленюк, міністерку економіки Юлію Свириденко, медика-добровольця, засновницю батальйону «Госпітальєри», ветеранку та народну депутатку Яну Зінкевич і підприємицю, засновницю стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу Анастасію Волкову. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виконавча директорка Центру протидії корупції Дарʼя Каленюк увійшла у номінацію «активісти». «Каленюк висвітлює російські воєнні злочини, докладно описуючи особисті наслідки для окремих українців. І вона ганьбить олігархів і компанії, які наживаються, вливаючи гроші в російську військову машину», – йдеться у коментарі Кеннета Рота – американського адвоката, правозахисника і письменника у картці номінантки.
Люди, що змінюють майбутнє світу. Четверо українок потрапили до списку молодих лідерів за версією журналу Time /Фото 1

Скріншот із сайту Time.com

  • Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко увійшла у номінацію «лідери». «Міністр Свириденко є символом стійкості українського народу. З такими молодими, розумними та рішучими лідерами, як вона, на чолі післявоєнне майбутнє України виглядає яскравішим, ніж будь-коли», – йдеться у коментарі міністра торгівлі США Джими Раймондо у картці номінантки.
Люди, що змінюють майбутнє світу. Четверо українок потрапили до списку молодих лідерів за версією журналу Time /Фото 2

Скріншот із сайту Time.com

  • Яна Зінкевич увійшла в номінацію «активісти». Вона відіграла важливу роль у порятунку українських життів на передовій. 28-річний військовий ветеран очолює цивільний медичний батальйон «Госпітальєри». Під її керівництвом надана допомога та евакуйовано тисячі військовослужбовців і цивільних. «Госпітальєри зібрали гроші для свого спеціального навчального центру зі спеціальним обладнанням, де команда Зінкевич може підготувати нове покоління волонтерів-парамедиків», – йдеться у коментарі.
  • Анастасія Волкова, яка увійшла в номінацію «інноватори», є засновницею проєкту Flurosat, що надає технологічні послуги аграрному бізнесу. Штучний інтелект аналізує супутникові фото і прогнозує проблеми, які можуть виникнути з врожаєм. В коментарі у картці номінантки зазначається, що компанія Волкової дає змогу таким гігантам, як General Mills і Kelloggʼs досягати своїх кліматичних цілей.
Люди, що змінюють майбутнє світу. Четверо українок потрапили до списку молодих лідерів за версією журналу Time /Фото 3

Скріншот із сайту Time.com

Контекст

Time100 Next – список молодих лідерів зі всього світу, який журнал складає з 2019 року. До нього входять митці, медики, урядовці, бізнесмени й науковці. Список не має чіткого вікового обмеження.

Минулого року до рейтингу TIME100 Next увійшли троє українців. Двоє урядовців – віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та віцепремʼєр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. А також науковиця-математикиня Марина В’язовська, професорка Швейцарського федерального технологічного інституту. Вона є другою жінкою, яка отримала медаль Філдса – найвищу нагороду для математиків.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні