Категорія
Новини
Дата

ІТ-компанія MacPaw анонсувала запуск мобільного маркетплейсу Setapp в ЄС

Українська ІТ-компанія MacPaw Олександра Косована анонсувала запуск цьогоріч свого мобільного маркетплейсу Setapp в Європейському Союзі. Платформа знаходиться на завершальній стадії розробки бета-версії, йдеться у коментарі директора з управління продуктом MacPaw Миколи Савіна. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Після оновлень політики Apple в ЄС, MacPaw висловлює оптимізм відносно нового етапу у цифровій екосистемі, зазначається у коментарі. Зміни, внесені законом про цифрові ринки, мають створити більш справедливий та динамічний цифровий простір, впевнені в MacPaw.
  • «Хоча цей прогрес надихає, очевидно, що шлях до повністю конкурентоспроможного ринку iOS все ще триває», – наголосив Савін.
  • Головною метою MacPaw називає створення збалансованої екосистеми додатків, де розробники можуть успішно функціонувати в умовах бізнес-моделі, спрямованої на справедливість та цінність, незалежно від розміру їхнього бізнесу.
  • Компанія повідомила, що активно взаємодіє з розробниками платформи, які пропонують кросплатформні додатки. Зараз відкрита можливість для розробників iOS долучитися до Setapp for Developers та ознайомитися з перевагами.
  • Також MacPaw відкриває можливість користувачам, які цікавляться новим мобільним ринком, приєднатися до списку очікування Setapp.

Контекст

У вересні 2022 року в ЄС ухвалили Закон про цифрові ринки (DMA), мета якого покласти край антимонопольним практикам техногігантів, так званих «вартових», заохотити чесну конкуренцію та надати більше вибору для користувачів.

Зокрема, закон передбачає, що Apple повинна дозволити сторонні магазини додатків, такі як Setapp або Steam, і стороннє завантаження застосунків на iPhone.

Setapp створено MacPaw, командою, яка розробила провідну програму для очищення Mac – CleanMyMac X.

У 2017 році Setapp запустився як альтернатива Mac App Store, пропонуючи користувачам доступ до курованої колекції застосунків, а розробникам – додатковий спосіб для дистрибуції, нову бізнес-модель та нижчі відсотки.

На платформі Setapp існує понад 240 застосунків для macOS і 37 застосунків для iOS. Проте останні – це iOS-версії кросплатформових застосунків, пояснював раніше Савін в колонці для ain.ua. Через обмеження Apple компанія не може додавати iOS-only-застосунки до платформи, хоча з перших днів це був популярний запит від користувачів і партнерів, зазначав Савін. «Ми вимушені будувати незвичний для користувача флоу, адже неможливо завантажити Setapp для телефону, потрібно активувати застосунки через десктоп або веб», – пояснював він. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні