Категорія
Новини
Дата

Maersk збільшила кількість авіаперевезень для скорочення часу транзиту вантажів

Одна з найбільших транспортно-логістичних компаній світу Maersk збільшила кількість авіаперевезень, щоб скоротити час транзиту вантажів, йдеться у повідомленні компанії. Транспортний гігант реагує на проблеми, викликані нападами на судна єменських хуситів у Червоному морі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Maersk заявила, що напади єменських хуситів на судна в Червоному морі та Аденській затоці призведе до порушень логістики в усьому світі. 
  • Компанія сподівається на вирішення проблеми у найближчому майбутньому, але водночас закликає клієнтів бути готовими до того, що труднощі збережуться та призведуть до суттєвих збоїв у роботі глобальної мережі.
  • Maersk повідомила, що частина морських вантажів прямує до Європи через мис Доброї Надії на півдні Африки. Також компанія перерозподілила частину постачань на повітряне перевезення через аеропорти в Дубаї (ОАЕ) та Салалу (Оман).

Контекст

Обстріл суден, які йдуть через міжнародні води Червоного моря, почастішали в грудні на тлі воєнних дій у Секторі Гази. Удари по цивільних суднах, які нібито повʼязані з Ізраїлем або туди прямують, завдають єменські хусити, які підтримують ХАМАС. 

Через водний шлях, який зʼєднує Червоне та Середземне моря, проходить від 10% до 15% світової торгівлі й 30% контейнерних перевезень. Це – основний торговий маршрут між країнами Азії та Європи. 

Атаки єменських хуситів уже призвели до зростання цін на нафту та природний газ. Низка судноплавних компаній, включаючи A.P. Moeller-Maersk AS і Hapag-Lloyd, оголосили про припинення проходу своїх суден через Червоне море.

Кількість контейнеровозів у гирлі Червоного моря, що прямують до Суецького каналу або з нього, в перший тиждень січня скоротилася на 90% порівняно з початком 2023 року.

США завдали нових ударів по пускових установках хуситів у Ємені в ніч проти 18 січня. Як повідомило Центральне командування армії США, цілями стали 14 пускових установок, на яких хусити встановили ракети. 

У командуванні зазначають, що удари по військових обʼєктах хуситів погіршать їхню здатність продовжувати атаки на міжнародне та комерційне судноплавство в Червоному морі, Баб-ель-Мандебській протоці та Аденській затоці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні