Категорія
Новини
Дата

Shell призупинила поставки Червоним морем через загрозу нових атак єменських хуситів – WSJ

Британська нафтова компанія Shell призупила усі поставки через Червоне море на невизначений термін після того, як удари США та Великої Британії по єменських хуситах викликали побоювання щодо подальшої ескалації, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з цим рішенням.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нафтова компанія приєдналася до тих, хто вирішив тримався подалі від ключового торговельного шляху, оскільки атаки тривають.
  • Компанія прийняла рішення про припинення поставок через загрозу безпеці екіпажам суден і побоювання масштабного розливу вантажів, що транспортуються, минулого тижня. 
  • Минулого місяця зафрахтований Shell танкер з індійським авіапаливом став мішенню для дрона в Червоному морі, занепокоєння його екіпажу додали і хуситські катери, пише видання з посиланням на офіційних осіб із транспортної галузі.

Контекст

Обʼєднані збройні сили, до складу яких входять військово-морські сили США і Великої Британії, порадили торговельному судноплавству триматися подалі від небезпечної зони на півдні Червоного моря після авіаударів по єменських хуситах. Принаймні три великі оператори нафтових танкерів заявили, що уникатимуть цього району.

Через водний шлях, що зʼєднує Червоне та Середземне моря, проходить від 10% до 15% світової торгівлі й 30% контейнерних перевезень. Це – основний торговий маршрут між країнами Азії та Європи. Кількість контейнеровозів у гирлі Червоного моря, що прямують до Суецького каналу або з нього, в перший тиждень січня скоротилася на 90% порівняно з початком 2023 року.

Катар, який є одним із найбільших постачальник СПГ до Європи, призупинив відправку танкерів зі скрапленим природним газом через Баб-ель-Мандебську протоку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні