Категорія
Новини
Дата

Марк Цукерберг втратив $71 млрд статків з початку року через проблеми Meta

Вихід у метавсесвіт та інші негаразди Meta Platforms Inc дорого обходяться її засновнику. За даними Bloomberg, Марк Цукерберг втратив $71 млрд статків з початку року. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Статки Цукерберга наразі становлять $55,9 млрд. З початку року засновник Facebook провалився в рейтингу мільярдерів із 6 на 20 місце. Це найнижча сходинка з 2014 року.

- Минуло менше двох років, коли 38-річний Цукерберг мав статки $106 млрд і входив до трійки світових мільярдерів. Вони досягли піку в $142 млрд у вересні 2021 року, коли вартість акцій компанії зросла до $382. 

- Після того як Цукерберг представив Meta та змінив назву компанії, справи погіршилися. Останні фінансові звіти були жахливими, зазначає агентство. Все почалося в лютому, коли компанія не зафіксувала зростання щомісячної кількості користувачів Facebook.

- Це спровокувало історичний обвал акцій Meta і обвалило статки Цукерберга на $31 млрд, що стало одним з найбільших одноденних падінь багатства в історії. 

- Серед інших причин негараздів компанії – ставка на Reels в Instagram, зазначає Bloomberg. Конкуренція з TikTok не виправдала очікувань Цукерберга.

Марк Цукерберг втратив $71 млрд статків з початку року через проблеми Meta /Фото 1

З початку року Марк Цукерберг провалився в рейтингу мільярдерів із 6 на 20 місце

Контекст

У лютому котирування Meta впали на постмаркеті більш ніж на 20% після публікації звіту за IV квартал 2021 року. Капіталізація корпорації Марка Цукерберга обвалилася на $200 млрд, писала FT. Акції компанії впали після того, як Meta заявила, що її дохід у I кварталі не виправдає прогнозів Волл-стріт через «конкуренцію, що зростає». Головна причина – конкуренція з боку інших платформ, насамперед TikTok, сказав тоді Цукерберг.

Наприкінці лютого Meta вилетіла з десятки найбільших компаній світу. Компанія Цукерберга опустилася з 6-го на 11-те місце за ринковою вартістю після найбільшого місячного падіння за всю історію.

У серпні Meta залучила $10 млрд під час свого першого в історії розміщення облігацій. Компанія сподівається профінансувати викуп акцій та забезпечити інвестиції для модернізації свого бізнесу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні