Категорія
Новини
Дата

Meta вилетіла із топ-10 найбільших компаній світу. Компанія Марка Цукерберга опустилася з 6-го на 11-е місце

Meta (материнська компанія Facebook) залишила топ-10 найбільших компаній світу за ринковою вартістю після найбільшого місячного падіння за всю історію, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 17 лютого Meta закрилася з вартістю $565 млрд, опустившись із 6-го на 11-е місце. Порівняно з вересневим піком компанія втратила $513 млн.
  • Трійка найбільших компаній із капіталізації виглядає так: Apple ($2,8 трлн), Microsoft ($2,2 трлн) та Aramco ($2 трлн).
  • На четвертому місці Alphabet ($1,8 трлн), на пʼятому Amazon ($1,6 млрд), шосте місце, де раніше перебувала Meta, зайняла Tesla Ілона Маска ($905,7 млрд), сьома Berkshire Hathaway ($700,6 млрд), на восьмому місці Nvidia ($613 млрд), девʼята TSMC ($600,3 млрд), замикає десятку китайська Tencent ($589,8 млрд).

Контекст

На початку лютого котирування Meta впали на постмаркеті більш ніж на 20% після публікації звіту за IV квартал 2021 року. Капіталізація корпорації Meta знизилася на $200 млрд. Щоденна активна аудиторія Facebook у IV кварталі скоротилася вперше за 18-річну історію соцмережі: до 1,929 млрд порівняно з 1,930 млрд. у III кварталі. Головна причина – конкуренція з боку інших платформ, перш за все TikTok, сказав Цукерберг.

Після цього Цукерберг вибув із топ-10 найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes.

Цього тижня Цукерберг представив нові цінності Meta. Зокрема, він закликав співробітників ставити на перше місце компанію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні