Категорія
Новини
Дата

Meta залучила $10 млрд від першого розміщення облігацій

1 хв читання

Власниця Facebook – Meta Platforms Inc – залучила $10 млрд під час свого першого в історії розміщення облігацій. Компанія сподівається профінансувати викуп акцій та забезпечити інвестиції для модернізації свого бізнесу, пише Reuters

Ключові факти

  • Розміщення облігацій має допомогти Meta – єдиній компанії серед великих технологічних корпорацій, що не має боргів, – побудувати більш традиційний грошовий баланс і профінансувати деякі дорогі ініціативи, як-от віртуальна реальність метавсесвіту.
  • Наприкінці липня Meta опублікувала невтішний прогноз і зафіксувала перше в історії квартальне падіння виторгу, адже побоювання рецесії та конкурентний тиск вплинули на продаж цифрової реклами.
  • Інші технологічні гіганти, такі як Apple Inc та Intel Corp, також нещодавно випустили облігації, зібравши $5,5 млрд та $6 млрд відповідно, йдеться в повідомленні.

Контекст

У лютому котирування Meta впали на постмаркеті більш ніж на 20% після публікації звіту за IV квартал 2021 року. Капіталізація корпорації Марка Цукерберга обвалилася на $200 млрд, повідомляв Financial Times. Акції компанії впали після того, як Meta заявила, що її дохід у I кварталі не виправдає прогнозів Волл-стріт через «конкуренцію, що зростає». Головна причина – конкуренція з боку інших платформ, насамперед TikTok, сказав голова компанії Марк Цукерберг.

Наприкінці лютого Meta вилетіла з десятки найбільших компаній світу. Компанія Цукерберга опустилася з 6-го на 11-те місце за ринковою вартістю після найбільшого місячного падіння за всю історію.

Meta почала серйозно працювати над пропозицією щодо розміщення облігацій за останні кілька місяців, а рішення було ухвалене після оприлюднення обсягу доходів наприкінці липня. Пропозиція, яка охоплювала облігації з терміном погашення від 5 до 40 років, отримала замовлення від інвесторів на понад $30 млрд, попит був зміщений у бік довгострокових облігацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні