Маск продовжить очолювати Twitter, шукати нового гендиректора планується наприкінці року /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Маск продовжить очолювати Twitter, шукати нового гендиректора планується наприкінці року

Колаж Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск сказав, що йому може знадобитися решта цього року, щоб навести лад у Twitter Inc., перш ніж передати керування компанією новому генеральному директору, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Мені потрібно стабілізувати організацію та просто переконатися, що вона знаходиться у фінансово здоровому стані, а дорожня карта продукту чітко викладена», – сказав Маск.
  • «Я припускаю, що ближче до кінця цього року настане гарний час, щоб знайти когось іншого, хто очолить компанію, – сказав він. – Я думаю, що платформа має бути у стабільному стані приблизно наприкінці цього року».
  • Із часу вступу на посаду в жовтні Маск заявляв, що планує піти у відставку певного моменту, але не уточнив, коли саме. За словами джерела, знайомого з ситуацією, мільярдер розпочав пошуки нового генерального директора Twitter у грудні. 
  • Тим часом його відсутність у Tesla викликала гнів деяких інвесторів, які закликали його приділяти більше уваги виробнику електромобілів.
  • «Tesla пережила дуже важкі часи, коли вона була на межі виживання, – сказав Маск. – Зараз для експлуатації Tesla потрібно набагато менше роботи, ніж, скажімо, в період із 2017 по 2019 роки».
  • Маск назвав Twitter «чимось на кшталт стартапу навпаки». За його словами, необхідно виконати велику роботу, щоб привести Twitter у «стабільне становище».

Контекст

Маск вирішив передати кермо правління Twitter після проведеного опитування передплатників у грудні. Близько 60% висловилися за те, щоб він пішов у відставку. Тоді Маск сказав, що потрібно було знайти «когось досить дурного, щоб взятися за цю роботу».

Тим не менш, Маск має досвід порушення власних та анонсованих термінів, у тому числі для нових продуктів, таких як Cybertruck, або програмних можливостей, таких як повністю автономне керування.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, Маск приватизував Twitter у рамках угоди на $44 млрд і є другою найбагатшою людиною у світі з особистим статком у $187 млрд.

Маск розповів про своє бачення Twitter і зусилля щодо позбавлення платформи від дезінформації. Він сказав, що хоче, щоб «Twitter був джерелом правди», і закликав компанії, інших генеральних директорів і міністрів говорити щиро, навіть якщо це спричинить нападки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні