Маск продовжить очолювати Twitter, шукати нового гендиректора планується наприкінці року /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Маск продовжить очолювати Twitter, шукати нового гендиректора планується наприкінці року

1 хв читання

Колаж Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск сказав, що йому може знадобитися решта цього року, щоб навести лад у Twitter Inc., перш ніж передати керування компанією новому генеральному директору, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • «Мені потрібно стабілізувати організацію та просто переконатися, що вона знаходиться у фінансово здоровому стані, а дорожня карта продукту чітко викладена», – сказав Маск.
  • «Я припускаю, що ближче до кінця цього року настане гарний час, щоб знайти когось іншого, хто очолить компанію, – сказав він. – Я думаю, що платформа має бути у стабільному стані приблизно наприкінці цього року».
  • Із часу вступу на посаду в жовтні Маск заявляв, що планує піти у відставку певного моменту, але не уточнив, коли саме. За словами джерела, знайомого з ситуацією, мільярдер розпочав пошуки нового генерального директора Twitter у грудні. 
  • Тим часом його відсутність у Tesla викликала гнів деяких інвесторів, які закликали його приділяти більше уваги виробнику електромобілів.
  • «Tesla пережила дуже важкі часи, коли вона була на межі виживання, – сказав Маск. – Зараз для експлуатації Tesla потрібно набагато менше роботи, ніж, скажімо, в період із 2017 по 2019 роки».
  • Маск назвав Twitter «чимось на кшталт стартапу навпаки». За його словами, необхідно виконати велику роботу, щоб привести Twitter у «стабільне становище».

Контекст

Маск вирішив передати кермо правління Twitter після проведеного опитування передплатників у грудні. Близько 60% висловилися за те, щоб він пішов у відставку. Тоді Маск сказав, що потрібно було знайти «когось досить дурного, щоб взятися за цю роботу».

Тим не менш, Маск має досвід порушення власних та анонсованих термінів, у тому числі для нових продуктів, таких як Cybertruck, або програмних можливостей, таких як повністю автономне керування.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, Маск приватизував Twitter у рамках угоди на $44 млрд і є другою найбагатшою людиною у світі з особистим статком у $187 млрд.

Маск розповів про своє бачення Twitter і зусилля щодо позбавлення платформи від дезінформації. Він сказав, що хоче, щоб «Twitter був джерелом правди», і закликав компанії, інших генеральних директорів і міністрів говорити щиро, навіть якщо це спричинить нападки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні