Ілон Маск пообіцяв піти з посади гендиректора Twitter, коли знайде собі заміну /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск пообіцяв піти з посади гендиректора Twitter, коли знайде собі заміну

Колаж Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск оголосив, що піде з посади генерального директора Twitter, як тільки знайде когось «досить дурного, щоби взятися за цю роботу», пише Business Insider.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Сам Маск написав про це у Twitter: «Я піду з посади генерального директора, як тільки знайду когось досить дурного, щоб узятись за цю роботу! Після цього я просто керуватиму командами програмного забезпечення та серверів».
  • Оголошення Маска у вівторок про те, що він збирається піти у відставку з посади генерального директора Twitter пролунало після того, як CNBC вперше повідомив, що Маск уже шукає когось, хто замінить його на посаді голови соціальної мережі. Пошуки заміни почалися ще до опитування Маска про те, чи має він піти у відставку, повідомив CNBC з посиланням на джерела.
  • Правління Маска біля керма платформи соціальних мереж характеризувалося хаосом та протиріччями, коли тисячі співробітників йшли у відставку чи звільнялися. Рекламодавці залишили сайт через занепокоєння щодо модерації контенту.
  • З моменту вступу в права власності на платформу в кінці жовтня Маск опитував своїх користувачів з різних питань, повʼязаних із роботою Twitter, таких як відновлення облікового запису колишнього президента Дональда Трампа та повернення програми для обміну відео Vine.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Напередодні генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні