Категорія
Новини
Дата

Маск звільняє топменеджерів Tesla і планує нові скорочення

Генеральний директор Tesla Ілон Маск звільнив двох топменеджерів компанії та планує звільнити ще сотні співробітників, розчарований падінням продажів та темпами скорочення робочих місць, пише The Information з посиланням на електронний лист очільника автовиробника.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Старший директор підрозділу Supercharger виробника електромобілів Ребекка Тінуччі, і Деніел Хо, керівник програми нових автомобілів, підуть з компанії у вівторок, йдеться у повідомленні.
  • Маск також планує звільнити всіх, хто працює на Тінуччі та Хо, зокрема близько 500 співробітників, які працюють у групі Supercharger, пише видання. Незрозуміло, скільки співробітників працювало із Хо.
  • Команда Tesla, яку очолював колишній виконавчий директор Рохан Патель, також буде розформована, сказано у повідомленні.
  • «Сподіваюся, ці дії ясно дають зрозуміти, що нам потрібно бути абсолютно жорсткими щодо чисельності персоналу та скорочення витрат, – написав Маск в електронному листі. – Хоча деякі керівники ставляться до цього серйозно, більшість ще не робить цього».

Контекст

Хо приєднався до Tesla в 2013 році і був менеджером програми з розробки моделей S, 3 і Y, перш ніж був призначений відповідальним за нові автомобілі, а Тінуччі приєдналася до компанії в 2018 році як старший менеджер з продуктів.

Два інших топменеджери – Патель і керівник розробки акумуляторів Дрю Багліно – оголосили про свій вихід з компанії на початку цього місяця, коли Tesla також наказала звільнити понад 10% своєї робочої сили.

Tesla бореться з падінням продажів і ціновою війною, що посилюється, яка призвела до падіння її квартальної виручки вперше з 2020 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні