Категорія
Новини
Дата

Tesla звільнить понад 10% співробітників по всьому світу через падіння продажів

Автовиробник Tesla звільнить більше 10% своєї робочої сили по всьому світу, як показує внутрішня записка, з якою ознайомилося агентство Reuters. Компанія бореться з падінням продажів електромобілів.

Ключові факти 

  • У документі не сказано, скільки точно робочих місць буде скорочено. Проте, за даними останнього річного звіту найбільшого у світі автовиробника за ринковою вартістю, станом на грудень 2023 року в ньому працювало 140 473 особи.
  • «Оскільки ми готуємо компанію до наступного етапу зростання, надзвичайно важливо розглянути кожен аспект діяльності компанії з метою зниження витрат та підвищення продуктивності», – заявив у записці генеральний директор Tesla Ілон Маск.
  • «У рамках цих зусиль ми провели ретельний аналіз організації та прийняли важке рішення скоротити чисельність нашого персоналу більш ніж на 10% по всьому світу», – сказано у повідомленні.

Контекст

Заплановані скорочення робочих місць відбулися після того, як Tesla повідомила раніше цього місяця, що її глобальні постачання автомобілів у першому кварталі впали вперше майже за чотири роки, оскільки зниження цін не змогло простимулювати попит.

Tesla готується до уповільнення зростання у 2024 році після кількох років швидкого зростання продажів.

Цього місяця агентство Reuters повідомило, що Tesla скасувала випуск давно обіцяного недорогого автомобіля, який, як розраховували інвестори, сприятиме зростанню масового ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні