Маск /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Статки Ілона Маска збільшились на $37,3 млрд за тиждень. Це найбільше зростання після придбання ним Twitter

Мільярдер Ілон Маск Фото Getty Images

За останні пʼять днів мільярдер Ілон Маск заробив $37,3 млрд, це його найбільший тижневий прибуток із березня 2022 року, незадовго до того, як він погодився купити Twitter Inc, пише Bloomberg. З того часу його статки падали так само часто, як і збільшувалися.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Статки Маска зросли на $37,3 млрд за тиждень завдяки підйому акцій Tesla. Наразі власний капітал Маска стрімко зростає після того, як він упав до найнижчого рівня майже за рік.
  • Акції Tesla Inc. зросли найбільше за три роки у понеділок, 29 квітня, після повідомлень про те, що компанія отримала принципове схвалення від китайських чиновників на розгортання своєї системи допомоги водію на найбільшому у світі автомобільному ринку.
  • Це послідувало за новинами минулого тижня про те, що виробник електромобілів планує представити менш дорогий автомобіль вже цього року, що послабило побоювання з приводу доходів.
  • Лише в понеділок Маск збільшив свої статки на $18,5 млрд. З власним капіталом у $201,5 млрд він близький до того, щоб обігнати Джеффа Безоса ($203 млрд), який посідає друге місце у рейтингу найбагатших людей світу. На першому місці – Бернар Арно зі статком у $217 млрд.

Контекст

52-річний Маск завдячує своєму багатству насамперед часткою в Tesla, а також своїм активам у Space Exploration Technologies Corp. та X, раніше відомої як Twitter.

До недавнього ралі акції Tesla провели більшу частину року з найгіршими показниками в індексі S&P 500 на тлі зниження цін та несподіваного падіння постачання автомобілів. Тим часом, вартість X впала приблизно на 73% з того часу, як Маск купив її два роки тому, згідно з березневою оцінкою Fidelity Blue Chip Growth Fund, який інвестував разом з ним.

Одним із яскравих моментів для Маска стала компанія SpaceX, вартість якої з середини 2022 року до кінця 2023 року зросла більш ніж на 40%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні