Категорія
Новини
Дата

Tesla співпрацюватиме з Baidu для виведення на ринок Китаю системи безпілотного водіння

1 хв читання

Після візиту мільярдера Ілона Маска до Китаю компанія Tesla Inc. усунула дві ключові перешкоди на впровадження своєї системи допомоги водієві на найбільшому у світі автомобільному ринку, пише Bloomberg. За словами джерел, американський автовиробник співпрацюватиме з китайським технологічним гігантом Baidu Inc. для підтримки функції Full-Self Driving (FSD, автопілот). 

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Tesla також прийняла ключові вимоги щодо безпеки та конфіденційності даних, які допоможуть послабити деякі побоювання з приводу виведення FSD на ринок Китаю.
  • Акції Tesla зросли на 6,6% на передринкових торгах у США, а акції Baidu підскочили на 2,4% у Гонконгу.
  • Генеральний директор Tesla Ілон Маск у неділю здійснив неоголошений візит до Китаю, щоб отримати схвалення на програмне забезпечення для допомоги водію, яке могло б допомогти зупинити падіння доходів автовиробника. 
  • У неділю Маск зустрівся з премʼєр-міністром Лі Цяном. За даними FlightRadar24, його приватний літак вилетів із Пекіна у понеділок.
  • Два джерела повідомили Reuters, що Tesla досягла угоди з Baidu щодо використання картографічної ліцензії китайського технологічного гіганта для збору даних про дороги загального користування Китаю, що вони назвали ключовим кроком для впровадження FSD у країні.

Контекст

Удосконалені системи допомоги водієві стають все більш поширеними в Китаї, і багато місцевих гравців, включаючи Xpeng Inc. і Xiaomi Corp.. 

Схвалення FSD у Китаї стане серйозним стимулом для Tesla, яка вперше з 2020 переживає річне зниження квартальної виручки. Навіть після зниження цін компанія продала менше автомобілів у першому кварталі. Маск скорочує чисельність персоналу як мінімум на 10% і прагне прискорити випуск нових моделей, зокрема менш дорогих, які можуть бути готові до початку 2025 року, якщо не до кінця року.

Співпраця з Baidu дозволить Tesla скористатися навігаційними та картографічними послугами китайської компанії.

Хоча отримання зеленого світла для FSD у Китаї могло б допомогти Tesla відновити деякі втрачені позиції, її системи допомоги водієві вже виявилися проблемними у США. Головний регулятор автомобільної безпеки США щойно розпочав розслідування менш функціональної системи автопілота компанії, пославшись на 20 аварій, що сталися з грудня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні