Категорія
Новини
Дата

Акції Tesla злетіли на 13% після публікації фінрезультатів і заяви Ілона Маска про «бюджетний» електромобіль

Чистий прибуток американського виробника електромобілів Tesla Inc. за результатами першого кварталу впав у 2,2 раза, виручка знизилася на 9%, йдеться у пресрелізі про квартальні фінрезультати. Акції компанії зросли більш ніж на 13% на заяві Ілона Маска про «більш доступні моделі». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Чистий прибуток у першому кварталі скоротився до $1,13 млрд в порівнянні з $2,5 млрд за аналогічний період 2023 року. Прибуток у розрахунку на акцію знизився до $0,34 з $0,73.
  • Виручка Tesla зменшилася до $21,3 млрд з $23,33 млрд проти першого кварталу минулого року (прогноз аналітиків – $22,2 млрд).
  • Валова рентабельність зменшилася до 17,4% в порівнянні з 19,3% роком раніше.
  • Компанія оновила майбутню лінійку автомобілів, щоб запустити нові моделі раніше, ніж планувалося, заявив гендиректор Tesla Ілон Маск у зверненні до акціонерів. Раніше Tesla планувала почати виробництво нових моделей у другому півріччі 2025 року.
  • За словами Маска, нова лінійка включатиме «більш доступні моделі». Він також додав, що нові автомобілі будуть випускатися на тих самих виробничих лініях, що і теперішні моделі.
  • Після публікації звітності акції компанії подорожчали більш ніж на 13%. 

Контекст

Tesla вперше від початку пандемії COVID-19 стикнувся зі зниженням обсягу продажів у річному вимірі. У першому кварталі компанія мала поставити близько 449 000 авто, але реальні поставки були на 14% меншими – 386 000 авто.

Напередодні Tesla оголосила, що скоротить 2688 співробітників своєї гігафабрики в Остіні і понад 3000 робочих місць у Каліфорнії.

Загалом Tesla планує звільнити понад 10% своєї робочої сили по всьому світу, свідчить внутрішня записка компанії, з якою ознайомилося агентство Reuters. 

Tesla готується до уповільнення зростання у 2024 році після кількох років швидкого зростання продажів. Акції компанії подешевшали майже на 42% з початку поточного року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні