Категорія
Новини
Дата

«Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за сумою касових зборів випередив попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона», свідчать дані Dzyga MDB

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За результатами трьох вікендів «Мавка» зібрала 81,8 млн грн, а «Я, Ти, Він, Вона» – 71 млн грн за весь час прокату.
  • За кількістю глядачів «Мавці» поки не вдалося випередити рекордсмена. Мультфільм побачили майже 643 000 глядачів, комедію – майже 799 000 глядачів.
  • Результати ще першого вікенду – 24,9 млн грн – продюсерка мультфільму Ірина Костюк називала неймовірними. «Це найкращий результат після першого вікенду для українського кіно за час його існування, – казала Костюк Forbes. – І це попри те, що працює лише частина українських кінотеатрів, а мільйони цільової аудиторії, тобто мами з дітьми, виїхали за кордон».

Які українські фільми є найбільш касовими?

  • «Мавка. Лісова пісня» – 81, 8 млн грн;
  • «Я, Ти, Він, Вона» – 71 млн грн;
  • «Скажене весілля» – 54,9 млн грн;
  • «Вій» – 43,5 млн грн;
  • «Скажене весілля 2» – 41,2 млн грн.

Контекст

За результатами першого вікенду «Мавка» зібрала 24,9 млн грн. Це зробило мультфільм рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду.  

«Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні. Тоді глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

В український прокат довгобуд від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу. 

Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія. 

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні