Категорія
Новини
Дата

McDonaldʼs будує ресторан у партнерстві з ОККО

Мережа ресторанів McDonaldʼs будує новий заклад у партнерстві із мережею АЗС ОККО, повідомила в інтервʼю Forbes Ukraine гендиректорка McDonaldʼs на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нещодавно партнером McDonaldʼs стала мережа WOG, з якою компанія відкрила заклад на Житомирській трасі. До цього у McDonaldʼs вже був ресторан з KLO на Софіївській Борщагівці в Києві, нещодавно відкрили також у Стоянці
  • Наразі ж мережа будує заклад із ОККО, повідомила Бадрітдінова. Водночас вона не уточнила, де саме розташований новий ресторан.
  • «Партнерство з АЗС та великими ритейлерами – це класична історія для McDonald’s в усьому світі, і у жодного партнера немає ексклюзивних прав на співпрацю з нами», – пояснила гендиректор компанії.
  • Вона зазначила, що розташування закладів із заправками дуже зручне для людей. Проте, заклади на трасі та у місті – це різні моделі бізнесу. 
  • Зокрема, у ресторанах на трасах менше відвідувачів, ніж у міських, але більший середній чек. Також на трасах менше користуються McDrive, натомість там важливішим є зал. Ще одна особливість закладів на трасах полягає у більших витратах на працівників, адже для них треба організувати трансфер на роботу і з роботи.

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу понад 60% ресторанів у центрі та на заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України

За минулий рік компанія відкрила 10 нових ресторанів, зараз мережа налічує вже 101 заклад. Кількість відвідувачів все ще на 30% менше довоєнних показників.

У 2023 році McDonald’s в Україні отримала виторг 12,9 млрд грн і 1 млрд грн прибутку. Показники 2022-го – 3,2 млрд грн виторгу і 2 млрд грн збитку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні