Категорія
Новини
Дата

McDonald's планує відкрити ресторани у Чернівцях та Ужгороді. Загалом цьогоріч має зʼявитися не менше шести закладів

Ресторан McDonald's у Києві. /Shutterstock

Ресторан McDonald's у Києві. Фото Shutterstock

Протягом 2024 року McDonaldʼs планує відкритися в Ужгороді та Чернівцях. Загалом компанія має намір відкрити не менше шести ресторанів в Україні. Про це на пресконференції повідомила генеральна директорка McDonaldʼs в Україні, Чехії та Словаччині Юлія Бадрітдінова.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ужгород та Чернівці – єдині обласні центри, де немає McDonaldʼs. Цьогоріч там відкриємося», – повідомила Юлія Бадрітдінова.
  • За її словами, у 2024 році компанія планує відкрити не менше шести ресторанів по всій Україні. «Плануємо розвиватися і у сателітах Києва», – додає Бадрітдінова.
  • У 2023 році McDonaldʼs інвестував у відкриття нових та оновлення старих ресторанів 1 млрд грн, каже Юлія Бадрітдінова. Всі інвестиції українській підрозділ компанії отримав від головного офісу. 
  • Також торік у McDonaldʼs Ukraine було 85 млн візитів – це 70% відвідувачів від довоєнного показника. Це, зокрема, 7 млн клієнтів на місяць, зазначає Бадрітдінова. 

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу більш як 60% ресторанів у центрі та на заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України. Загальна площа таких закладів становила понад 1500 кв. м. 

Станом на березень 2024 року мережа McDonald’s в Україні налічує понад 100 ресторанів у 24 містах. За 2023 рік виторг підприємства з іноземними інвестиціями «Макдональдз Юкрейн ЛТД» зріс до 12,9 млрд грн. Це на 296,8% більше, ніж у 2022 році (3,2 млрд грн). Прибуток McDonaldʼs в Україні сягнув 1,2 млрд грн. Тоді як 2022 рік компанія закінчила зі збитком 2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні