McDonald’s Одеса ОККО /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

McDonald’s відкрив перший заклад у партнерстві з АЗС ОККО

2 хв читання

Новий McDonald’s в Одесі розміщується на території АЗК ОККО Фото надано пресслужбою

30 серпня в Одесі на вул. Саймона Літмана відкрився McDonald’s, що став десятим рестораном мережі в місті та 103-м, який працює в Україні. Новий заклад втілений у співпраці з АЗК ОККО, повідомила пресслужба компанії.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Новий McDonald’s розташований у житловому масиві неподалік від в’їзду в місто зі сторони автошляху М-05 Київ–Одеса. 
  • Заклад площею 469 кв. м налічує 125 місць у залі та 106 на терасі. Ресторан працюватиме за розширеними правилами безпеки – під час повітряної тривоги ресторани зачиняються, аби працівники та відвідувачі могли перейти в найближче укриття, і відкриваються орієнтовно через годину після її скасування. 
  • Новий McDonald’s в Одесі став четвертим рестораном мережі, що розміщується безпосередньо на території автозаправної станції, і першим проєктом, втіленим у співпраці з АЗК ОККО. Раніше оператор відкрив два ресторани у співпраці з KLO та один ресторан у співпраці з WOG.
  • Зараз триває будівництво ще одного ресторану в співпраці з ОККО в Мукачеві (Закарпатська область). 
  • «Суть партнерських проєктів з АЗК полягає в тому, щоб у певній точці на трасі або в місті сформувати широкий комплекс послуг, – каже Віталій Стефурак, директор із розвитку «МакДональдз» в Україні. – Це не конкуренція, а доповнення одне одного. І головне, це можливість вибору для відвідувачів».

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. З вересня 2022 року McDonaldʼs розпочав поетапне відкриття ресторанів в Україні.

За 2022 рік виторг мережі становив 3,2 млрд грн, а збитки – 2 млрд грн, свідчать дані YouControl. У 2022 році оператор завершив будівництво та відкрив три нових ресторани, сума інвестицій сягнула близько 170 млн грн. 

У 2023 році McDonald’s в Україні отримав виторг 12,9 млрд грн і 1 млрд грн прибутку. Торік компанія відкрила 10 нових закладів, загалом інвестувала 1 млрд грн. У 2023-му компанія почала відкривати ресторани неподалік великих автотрас України.

Протягом 2023 року McDonald’s відкрив три ресторани неподалік автобанів. Перший із них почав роботу поблизу села Глибочиця (неподалік траси М-06 Київ–Чоп) влітку. Компанія відкрила ще два ресторани в нетипових для себе місцях – Олександрії (траса М-30 Стрий–Ізварине) і туристичній Яремчі на Івано-Франківщині, через яку йде дорога на Буковель і Драгобрат. 

Розміщення закладів на ключових автодорогах стало одним зі стратегічних напрямів розвитку McDonald’s із 2021 року, розповідав директор з розвитку McDonaldʼs в Україні Віталій Стефурак. Мета – бути ближчими до подорожувальників.

«Партнерство з АЗС та великими ритейлерами – це класична історія для McDonald’s в усьому світі, і в жодного партнера немає ексклюзивних прав на співпрацю з нами», – пояснила гендиректорка McDonaldʼs на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд