Категорія
Новини
Дата

Megogo виходить на ринок Румунії. Це 15-й ринок для української компанії

Український онлайн-сервіс Megogo виходить на румунський ринок. Експансію Румунії очолюватиме телевізійний менеджер Костянтин Пандела з більш ніж 15-річним досвідом в індустрії. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Румунії Megogo сфокусується на запуску онлайн-телебачення та бібліотеки на понад 1000 фільмів та мультфільмів, яка поповнюватиметься з часом. 
  • Наразі для користувачів доступний безоплатний пакет та тариф вартістю 14,99 лей (€2,79) на понад 100 каналів. Серед них – місцеві Kanal D, Romania TV, TraLaLa TV, TVR 1 тощо. 
  • На чолі румунської експансії Megogo – телевізійний менеджер Костянтин Пандела з понад 15-річним досвідом в телеіндустрії. Раніше Пандела працював у румунських Romtelecom, Telekom Romania та Orange Romania. 

Контекст 

Медіасервіс Megogo, заснований у 2011-му в Києві, працює у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу тощо. У медіатеці сервісу – телеканали, фільми, серіали, мультфільми та ігри, освітній і блогерський контент, аудіокниги, подкасти й радіо. 

Співвласник Megogo – мультимільйонер та учасник першої двадцятки найбагатших людей України від Forbes Степан Черновецький. На грудень 2022 року Forbes оцінював його статки в $350 млн.

Зараз Megogo працює в 14 країнах світу. В лютому 2023 року компанія вийшла на ринок Польщі, за пʼять місяців зібрала 20 000 платних абонентів. До повномасштабної війни у Megogo було понад 1,5 млн передплатників в усьому світі. Зараз – 750 000.

Виторг глобального Megogo у 2022 році впав на 50%, українського – десь на 20–25%. За даними сервісу моніторингу даних Опендатабот, ТОВ «Мегого» у 2022 році мало дохід в 1,6 млрд грн, у 2021 – 1,4 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні