Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz розробляє «суперкомпʼютери» для своїх авто разом із Google

Mercedes-Benz обʼєднався з Google у галузі навігації та запропонує «суперкомпʼютерну продуктивність» у кожному автомобілі з автоматичними датчиками водіння, таким чином автовиробник прагне конкурувати з Tesla, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Mercedes заявили, що співпраця з Google дасть змогу пропонувати інформацію про дорожній рух та автоматичну зміну маршруту у своїх автомобілях.
  • Водії також зможуть дивитися YouTube в автомобільній розважальній системі, коли автомобіль припаркований, або в автономному режимі керування, за якого водієві можна не дивитися на кермо на певних дорогах.
  • Усі автомобілі Mercedes також матимуть так звані гіперекрани, що тягнуться по всій кабіні автомобіля, заявила компанія.

Контекст

Нові та старі автовиробники прагнуть відповідати програмним функціям, вперше розробленим Tesla, які дають змогу оновлювати характеристики автомобіля, запас ходу батареї та можливості самостійного водіння на відстані.

Німецький автовиробник погодився розділити доходи з виробником напівпровідників Nvidia Corp, своїм партнером із програмного забезпечення для автоматизованого водіння з 2020 року, щоб зменшити початкові витрати на купівлю дорогих потужних напівпровідників. Виробник датчиків для безпілотних автомобілів Luminar Technologies Inc, в якому Mercedes володіє невеликою часткою, заявив, що уклав багатомільярдну угоду з автовиробником щодо інтеграції своїх датчиків у широкий спектр своїх автомобілів до середини десятиліття.

Інші автовиробники, такі як General Motors, Renault, Nissan і Ford, вбудували в автомобілі повний пакет сервісів Google, пропонуючи такі функції, як Google Maps, Google Assistant й інші програми.

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Днями стало відомо, що виробник автомобілів класу люкс Jaguar Land Rover має намір відкрити три нові інженерні центри в Європі для розробки технологій автономних транспортних засобів у рамках партнерства з компанією Nvidia, що займається штучним інтелектом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні