Корея оштрафувала Tesla на $2,2 млн за перебільшення дальності пробігу електромобілів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Корея оштрафувала Tesla на $2,2 млн за перебільшення дальності пробігу електромобілів

Getty Images

Антимонопольний орган Південної Кореї оштрафує Tesla Inc. на 2,8 млрд вон ($2,2 млн) за ймовірне порушення закону про рекламу, зокрема, автовиробник перебільшував дальність пробігу та швидкість зарядки своїх електромобілів, а також економію на витратах на пальне, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Регулятор накладе на Tesla додатковий штраф у розмірі 1 млн вон за порушення закону про електронну торгівлю.
  • За даними міністерства транспорту, до кінця вересня Tesla продала 45 812 електромобілів у Південній Кореї з моменту відкриття місцевого офісу у 2015 році. Це зробило його третім за величиною брендом екологічно чистих автомобілів з часткою місцевого ринку 13%, одразу після Hyundai Motor Co. та її підрозділу Kia Corp.
  • За інформацією Reuters, Корейська комісія з сумлінної торгівлі (KFTC) заявила, що Tesla з серпня перебільшувала «дальність пробігу своїх автомобілів на одній зарядці, їхню паливну економічність у порівнянні з бензиновими автомобілями» на своєму офіційному веб-сайті. 
  • Запас ходу автомобілів американського виробника електромобілів скорочується в холодну погоду на 50,5%, порівняно з тим, як вони рекламуються в інтернеті, йдеться у заяві KFTC.
  • На своєму веб-сайті Tesla надає поради щодо зимового водіння, але не згадує про втрату запасу ходу при мінусових температурах.

Контекст

У 2021 році південнокорейська споживча група Citizens United for Consumer Sovereignty заявила, що запас ходу більшості електромобілів скорочується на 40% за низьких температур, при цьому Tesla страждає найбільше.

Минулого року KFTC оштрафувала німецького автовиробника Mercedes-Benz та його корейський підрозділ на 20,2 млрд вон за неправдиву рекламу, повʼязану з викидами дизельними легковими автомобілями.

Проблема продуктивності електромобілів за екстремальних температур широко відома. Дослідження 4200 електромобілів всіх марок, проведене Geotab у 2020 році, показало, що у більшості моделей спостерігається падіння дальності ходу в холодну погоду, в першу чергу тому, що батарея також використовується для обігріву автомобіля для водія і пасажирів. Дослідження показало, що при температурі трохи вище 20 градусів за Цельсієм середній електромобіль перевершив заявлений діапазон, але за мінус 15 градусів середній електромобіль мав лише 54% свого номінального діапазону.

Днями Tesla повідомила про рекордний обсяг поставок в останньому кварталі 2022 року, хоча він виявився меншим, ніж очікували аналітики, пише Forbes USA. Водночас річні поставки склали 1,31 млн одиниць порівняно з трохи менше 1 млн 2021 року. Акції компанії впали на 69% у 2022 році, закінчивши рік на рівні $123,18.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні