Корея оштрафувала Tesla на $2,2 млн за перебільшення дальності пробігу електромобілів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Корея оштрафувала Tesla на $2,2 млн за перебільшення дальності пробігу електромобілів

2 хв читання

Getty Images

Антимонопольний орган Південної Кореї оштрафує Tesla Inc. на 2,8 млрд вон ($2,2 млн) за ймовірне порушення закону про рекламу, зокрема, автовиробник перебільшував дальність пробігу та швидкість зарядки своїх електромобілів, а також економію на витратах на пальне, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Регулятор накладе на Tesla додатковий штраф у розмірі 1 млн вон за порушення закону про електронну торгівлю.
  • За даними міністерства транспорту, до кінця вересня Tesla продала 45 812 електромобілів у Південній Кореї з моменту відкриття місцевого офісу у 2015 році. Це зробило його третім за величиною брендом екологічно чистих автомобілів з часткою місцевого ринку 13%, одразу після Hyundai Motor Co. та її підрозділу Kia Corp.
  • За інформацією Reuters, Корейська комісія з сумлінної торгівлі (KFTC) заявила, що Tesla з серпня перебільшувала «дальність пробігу своїх автомобілів на одній зарядці, їхню паливну економічність у порівнянні з бензиновими автомобілями» на своєму офіційному веб-сайті. 
  • Запас ходу автомобілів американського виробника електромобілів скорочується в холодну погоду на 50,5%, порівняно з тим, як вони рекламуються в інтернеті, йдеться у заяві KFTC.
  • На своєму веб-сайті Tesla надає поради щодо зимового водіння, але не згадує про втрату запасу ходу при мінусових температурах.

Контекст

У 2021 році південнокорейська споживча група Citizens United for Consumer Sovereignty заявила, що запас ходу більшості електромобілів скорочується на 40% за низьких температур, при цьому Tesla страждає найбільше.

Минулого року KFTC оштрафувала німецького автовиробника Mercedes-Benz та його корейський підрозділ на 20,2 млрд вон за неправдиву рекламу, повʼязану з викидами дизельними легковими автомобілями.

Проблема продуктивності електромобілів за екстремальних температур широко відома. Дослідження 4200 електромобілів всіх марок, проведене Geotab у 2020 році, показало, що у більшості моделей спостерігається падіння дальності ходу в холодну погоду, в першу чергу тому, що батарея також використовується для обігріву автомобіля для водія і пасажирів. Дослідження показало, що при температурі трохи вище 20 градусів за Цельсієм середній електромобіль перевершив заявлений діапазон, але за мінус 15 градусів середній електромобіль мав лише 54% свого номінального діапазону.

Днями Tesla повідомила про рекордний обсяг поставок в останньому кварталі 2022 року, хоча він виявився меншим, ніж очікували аналітики, пише Forbes USA. Водночас річні поставки склали 1,31 млн одиниць порівняно з трохи менше 1 млн 2021 року. Акції компанії впали на 69% у 2022 році, закінчивши рік на рівні $123,18.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні