Категорія
Новини
Дата

Tesla поставила Pepsi перші вантажівки Semi. Презентація авто відбулася п’ять років тому

Американський виробник електромобілів Tesla поставив клієнтам свої перші вантажівки Semi, пише CNN Business. Це відбулося через пʼять років після першої презентації авто. Під час онлайн-презентації напередодні показали вантажівки, прикрашені лівреями Pepsi та Frito-Lay – дочірньої компанії PepsiCo.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час презентації гендиректор Tesla Ілон Маск не сказав, скільки вантажівок було доставлено PepsiCo і скільки загалом машин вироблено.
  • У Tesla особливо пишаються потужністю вантажівки. За даними компанії, вона розганяється набагато швидше, навіть із повним завантаженням, ніж традиційні вантажівки з дизельним двигуном. На презентації показали відео, як повністю завантажена Tesla Semi розганяється вгору крутим схилом і обганяє інші вантажівки.
  • «Ця штука має божевільну потужність порівняно з дизельною вантажівкою», – заявив Маск. Він додав, що без вантажу машина нагадує «слона, що рухається як гепард». «Якщо ви водій вантажівки і вам потрібна найкрутіша машина на дорозі, це те, що вам потрібно. Це звір», – наголосив він.
  • За словами Маска, вантажівка може проїхати 800 км на одній зарядці. У неї три електродвигуни, один з яких більшу частину часу приводить вантажівку в рух, а два інших використовуються в основному для прискорення та жорсткої тяги. Голова Tesla заявляє, що вантажівка може тягти до 37 т.
  • На презентації було оголошено, що вантажівки будуть підтримувати мегаватні надшвидкі зарядні пристрої, проте не відомо, скільки часу буде потрібно для підзарядки вантажівки. За словами Маска, ці зарядні пристрої також будуть доступні для використання водіями Cybertruck, коли пікап Tesla надійде у продаж.
Tesla Semi

Tesla Semi з лівреями Pepsi та Frito-Lay. Фото з відеопрезентації

Контекст

Tesla Semi була показана як прототип у 2017 році. Тоді гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що виробництво розпочнеться у 2019 році. 

У жовтні цього року Маск повідомив, що Tesla почала серійне виробництво електричної вантажівки. Він пообіцяв, що перші тягачі Tesla Semi надійдуть Pepsi до 1 грудня.

Pepsi у 2017 році стала одним із перших клієнтів на Tesla Semi та замовила 100 вантажівок.

Наразі Tesla Semi випускаються лише на Gigafactory 1 у Неваді. У березні 2021 року повідомлялося, що Tesla збирає близько п’яти вантажівок щотижня. Tesla планувала запустити виробництво Semi у значно більших обсягах на новому заводі Giga Texas, який ввели в експлуатацію у квітні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні