Категорія
Новини
Дата

Мережа кінотеатрів AMC почне приймати біткоїни при оплаті квитків у кіно. Компанія хоче подолати наслідки пандемії

Оператор найбільшої в США мережі кінотеатрів AMC Entertainment до кінця року планує приймати в оплату за квитки в біткоїнах. Це буде перша мережа кінотеатрів, яка прийматиме криптовалюту, пише Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як повідомив головний виконавчий директор компанії Адам Арон, для обробки платежів кінотеатри облаштують ІТ-системами, пише CNBC.
  • Однак Арон не уточнив, як виглядатиме процес купівлі для клієнтів. Інші компанії, які приймають біткоїни, зокрема PayPal і Starbucks, використовують застосунок Bakkt, який конвертує криптовалюту в фіатні гроші.
  • Також AMC відзвітувала зростання доходу на 19%, до $444,7 млн за другий квартал, пише Reuters. Це перевершило очікування аналітиків, які в середньому очікували $382,1 млн, згідно з даними опитування Refinitiv IBES. Збиток склав $344 млн, що краще очікувань аналітиків у $440 млн.
  • Завдяки криптовалюті AMC шукає нові способи збільшення продажів після падіння у період пандемії COVID-19, зауважує The Wrap. У січні AMC залучила $917 млн у вигляді позики та інвестицій, аби не стати банкрутом, пише WSJ. Згодом AMC допоміг попит з боку роздрібних трейдерів, які координували торги в соціальних мережах, зокрема на форумі Reddit. В результаті акції зросли з початку року майже на 1581%.

Контекст

В останні тижні курс біткоїна різко зріс до $45 000 після падіння нижче $30 000 в минулому місяці. Відскок стався на тлі оптимізму інвесторів та оновлення програмного забезпечення Ethereum.

Крім того, позитивним настроям сприяло очікування ухвалення закону про інфраструктуру, який містив поправки про звільнення розробників криптовалюти від певних вимог до податкової звітності. Однак ця поправка провалилася в Сенаті, пише The Verge.

В Україні криптоактиви не є засобом платежу. Змінити цю ситуацію має законопроєкт №3637 про віртуальні активи, який 2 грудня 2020 року Верховна Рада підтримала у першому читанні. Хоча операції з криптовалютою нині не заборонені, розповів DW заступник міністра з цифрової трансформації України Олександр Борняков. «Громадяни можуть придбати криптоактиви на спеціалізованих платформах – торгувати ними на українських та іноземних криптобіржах чи використовувати криптоактив як інвестиційний інструмент», – зазначив він.

За даними Coinmap, в Україні криптовалютою можна розплатитися і за товари або послуги в деяких інтернет-магазинах техніки, одягу і аксесуарів, готелях та кафе.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні