Категорія
Новини
Дата

Біткоїн і Ethereum досягли максимуму з середини травня. Цьому сприяла віра інвесторів і оновлення програмного забезпечення

Курс біткоїна і Ethereum досягли найвищого рівня майже за три місяці. Після тривалого обвалу ринкова вартість криптовалют зросла приблизно на 10% за останні 24 години до $1,89 трлн, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • За останні 24 години на максимумі біткоїн торгувався по $45 303, що є найвищим рівнем з 18 травня. На момент публікації ціна опустилася до $43 478. Курс Ethereum за останні 24 години на максимумі виріс до $3186, а на момент публікації коштує $2931.
  • Також зростають й інші криптовалюти: dogecoin і Uniswap за останній тиждень зросли на 20–30%, в той час як BNB Binance, cardano і XRP виросли на 5–10%, пише Forbes. Як наслідок ринок криптовалют додав $300 млрд за останній тиждень.
  • Це сталося після того, як на цьому тижні Ethereum оновив своє програмне забезпечення. Творець Ethereum Віталік Бутерін в інтервʼю Bloomberg зауважив, що оновлення стало доказом здатності екосистеми Ethereum до змін, в тому числі до скорочення споживання енергії і вуглецевих викидів.
  • Також на ринки цифрових валют «повернувся оптимізм», заявив агентству технічний директор криптобіржі Bitfinex Паоло Ардоіно. «Утім, турбулентність, яку ми спостерігали на в останні тижні, навряд чи вщухне», – попередив він.
  • Оптимізму сприяє віра інвесторів. Зокрема, виробник програмного забезпечення MicroStrategy, яка володіє найбільшою кількістю біткоїнів серед публічних компаній у всьому світі (понад 105 000) заявив, що продовжить купувати цифровий актив, незважаючи на збитки від знецінення біткоїну у $424,8 млн у другому кварталі 2021 року, пише Financialexpress.
  • Також найбільшими власниками біткоїнів серед публічних компаній є Tesla – 42 902, Galaxy Digital Holdings – 16 400, Voyager Digital – 12 260 і Square – 8027.

Контекст

Настрої щодо криптовалют послабилися після того, як 12 травня гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія призупинила купівлю автомобілів із використанням біткоїнів через негативний вплив майнінгу криптовалют на довкілля. Процес майнінгу вимагає величезних обчислювальних потужностей і, своєю чергою, споживає величезну кількість енергії. Для виробництва енергії в основному використовується викопне паливо, яке призводить до викидів вуглецю в атмосферу.

Також китайська влада заборонила фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, повʼязані з криптовалютами. У червні Китай активізував зусилля щодо приборкання криптовалютної індустрії країни. Зокрема, влада провінції Сичуань, яка є одним із найбільших центрів видобутку біткоїнів у Піднебесній, наказала майнерам криптовалют припинити діяльність.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні