Категорія
Новини
Дата

Meta представила ШІ-помічника, гарнітуру Quest 3 та розумні окуляри

Meta представила ШІ-помічника, гарнітуру Quest 3 та розумні окуляри /Getty Images

Getty Images

Генеральний директор компанії Meta Platforms Марк Цукерберг у презентував споживачам нові продукти штучного інтелекту, у тому числі ботів, що створюють фотореалістичні зображення, та розумні окуляри, які відповідають на запитання, а також оновлену гарнітуру змішаної реальності, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Цукерберг представив перші продукти компанії з генеративним штучним інтелектом, орієнтовані споживача. Було анонсовано чат-бота під назвою Meta AI, який може генерувати як текстові відповіді, так і фотореалістичні зображення.
  • Нове покоління розумних окулярів Meta Ray-Ban буде постачатись з 17 жовтня за ціною $299. Пристрій буде включати нового помічника Meta AI і зможе транслювати в прямому ефірі те, що бачить користувач, безпосередньо в Facebook і Instagram, що є поліпшенням в порівнянні з можливостями попереднього покоління робити знімки.
Getty Images

Getty Images

  • Він також повідомив, що постачання новітньої гарнітури змішаної реальності Quest розпочнуться 10 жовтня. Цукерберг також заявив, що хмарні ігри Xbox зʼявляться у Quest у грудні.
  • Meta AI буде вбудований в розумні окуляри як помічник, починаючи з бета-версії в США. Оновлення програмного забезпечення, заплановане на наступний рік, надасть помічникові можливість ідентифікувати місця та обʼєкти, які бачать люди, а також виконувати мовний переклад.
  • Meta створила Meta AI, використовуючи спеціальну модель, засновану на потужній моделі великої мови Llama 2, яку компанія випустила для публічного комерційного використання у липні. За словами Цукерберга, чат-бот матиме доступ до інформації в режимі реального часу завдяки партнерству з пошуковою системою Microsoft Bing.
  • Meta також оголосила, що створює платформу, яку як розробники, так і звичайні люди зможуть використовувати для створення власних ботів зі штучним інтелектом, які будуть мати профілі в Instagram і Facebook і зрештою зʼявляться як аватари в метавсесвіті.
  • Згідно з повідомленням у блозі компанії, щоб продемонструвати можливості інструменту, Meta створила набір із 28 чат-ботів з різними характерами, стилізованими під голоси знаменитостей.

Контекст

Meta вперше анонсувала гарнітуру Quest 3 влітку, приблизно в той час, коли Apple представила свою гарнітуру Vision Pro, продукт за ціною $3500.

Quest 3 коштує від $500 і може похвалитися тією ж технологією змішаної реальності, яка була вперше представлена у дорожчому пристрої Meta Quest Pro, випущеному минулого року, який показує власникам відеопоток реального світу навколо них.

Оголошення відображають те, як Цукерберг планує цього року направити ентузіазм інвесторів у бік штучного інтелекту від технологій доповненої та віртуальної реальності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні