Категорія
Новини
Дата

Meta запускає платну підписку на віртуальну реальність

Власник Facebook компанія Meta запустила сервіс підписки віртуальної реальності (VR), намагаючись зробити цю частину свого бізнесу прибутковою, пише BBC. Платні користувачі отримуватимуть доступ до двох нових ігор на місяць.

Ключові факти

  • Компанія заявила, що послуга Meta Quest+ коштує $7,99 на місяць або $59,99 за річну передплату, вона сумісна з її гарнітурами Quest 2, Quest Pro та майбутніми гарнітурами Quest 3.
  • За перші три місяці року Meta зазнала збитків у розмірі $4 млрд у своєму підрозділі віртуальної реальності.
  • Компанія стикається з конкуренцією з боку фірм, включаючи технологічного гіганта Apple, який цього місяця представив довгоочікувану гарнітуру змішаної реальності.
  • За даними Bloomberg, підписка на VR – останній спосіб, яким Meta намагається заробити на своїх гарнітурах після продажів, які розчаровують. У березні Meta знизила ціни на свої VR-шоломи на 33%. У червні компанія вдруге знизила ціну на свою гарнітуру Quest 2 після оголошення випуску Quest 3, дебют продукту відбудеться у вересні.
  • Meta, як і раніше, втрачає гроші на своїх амбіціях у галузі віртуальної реальності. Минулого року компанія втратила $13,7 млрд у підрозділі Reality Labs, який займається розробкою технологій віртуальної реальності.

Контекст

У 2021 році виконавчий директор Meta Марк Цукерберг оприлюднив плани створення «метавсесвіту» — онлайн-світу, в якому люди можуть грати в ігри, працювати і спілкуватися у віртуальному середовищі, часто використовуючи VR-гарнітури.

У лютому минулого року Meta представила кілька амбітних проектів штучного інтелекту, і Цукерберг назвав ШІ «ключом до відкриття метавсесвіту».

Компанія повідомила про прибуток у розмірі $5,7 млрд за перші три місяці цього року, перевершивши очікування ринку.

Однак її підрозділ Reality Labs, який виробляє VR-гарнітури та інші продукти, повідомив про чисті збитки у розмірі $4 млрд за цей період.

Раніше цього місяця Apple представила гарнітуру змішаної реальності Vision Pro. Гарнітура Apple, яка буде випущена на початку наступного року в США, коштуватиме $3499. Це значно більше, ніж інші гарнітури, доступні в даний час на ринку. Вартість VR-шоломів Meta складає від $299,99 до $999,99.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні