Категорія
Новини
Дата

Meta випускає ШІ-модель SeamlessM4T для перекладу мови та тексту

Компанія Meta Platforms випустила модель штучного інтелекту SeamlessM4T, яка може виконувати переклади, розпізнаючи мову та тексти понад 100 мовами, йдеться у релізі. Згодом ці можливості перекладу будуть у Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger та Threads.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія повідомила у своєму блозі, що її модель SeamlessM4T дозволяє людям легко спілкуватися за допомогою мови та тексту різними мовами. SeamlessM4T підтримує розпізнавання вимови майже 100 мовами, а також повний переклад для 35 мов, поєднуючи технології, які раніше були доступні лише в окремих моделях.
  • Генеральний директор Марк Цукерберг сказав, що він представляє такі інструменти, що полегшують взаємодію між користувачами з усього світу.
  • «Згодом ми інтегруємо ці досягнення ШІ у перекладі та транскрипції до Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger та Threads», – написав він.
  • У блозі йдеться про те, що Meta робить модель загальнодоступною для некомерційного використання.
  • Цього року компанія випустила безліч переважно безкоштовних моделей ШІ, у тому числі велику мовну модель під назвою Llama, яка є серйозною проблемою для моделей, що продаються OpenAI та Alphabet Google.
  • Цукерберг каже, що відкрита екосистема ШІ працює на користь Meta, оскільки компанія може виграти більше від ефективного краудсорсингу створення інструментів, орієнтованих на споживача, для своїх соціальних платформ, ніж від стягнення плати за доступ до моделей.

Контекст

У лютому Meta представила мовну модель LLaMA (Large Language Model Meta AI), розроблену, щоб допомогти дослідникам працювати в галузі ШІ. Мовна модель була доступна за некомерційною ліцензією для дослідників і організацій, повʼязаних із урядом, громадянським суспільством і науковими колами.

У березні Цукерберг заявив, що «розвиток ШІ й додавання його у кожен наш продукт» – найбільша інвестиція компанії. Він сподівається розширити технологію й у метавсесвіт.

Meta інвестує в генеративний ШІ – технологію, яка може створювати текст, зображення та код. У липні компанія випустила комерційну версію великої мовної моделі, де можуть працювати її чат-боти, під назвою Llama 2.

За словами двох джерел, у межах створення інфраструктури для підтримки продуктів ШІ Meta намагалася закупити десятки тисяч графічних процесорів, які життєво важливі для роботи великих мовних моделей.

Meta готується запустити низку чат-ботів на основі штучного інтелекту, які матимуть різні особистості, вже наступного місяця, щоб підвищити взаємодію зі своїми платформами соціальних мереж.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні