Sora ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

OpenAI представила ШІ-модель Sora, яка перетворює текст на відео

Sora здатна створювати складні сцени з кількома персонажами Фото Getty Images

Компанія OpenAI працює над програмним забезпеченням, яке може генерувати хвилинні відеоролики на основі текстових підказок, йдеться у повідомленні фірми. Sora може створювати відео, зберігаючи при цьому візуальну якість і дотримуючись вказівок користувача.

Ключові факти

  • Програмне забезпечення під назвою Sora зараз доступне для червоної команди, яка допомагає виявляти недоліки в системі штучного інтелекту, а також для використання художниками, дизайнерами та кінематографістами для отримання відгуків про модель.
  • Sora здатна створювати складні сцени з кількома персонажами, певними типами руху та точними деталями обʼєкта й фону. 
  • Модель розуміє не тільки те, що користувач запросив у командному рядку, а й те, як ці речі існують у фізичному світі.
  • ШІ-модель також може створювати кілька кадрів в одному відео, в яких точно зберігаються персонажі та візуальний стиль.
  • У соцмережі Х гендиректор компанії Сем Альтман розмістив відео, яке було створено за підказкою «напівкачка-напівдракон летить крізь гарний захід сонця з хомʼяком, одягненим у пригодницьке спорядження».
  • Приклади реалістичних відео за текстовими підказками представлені на сайті OpenAI.

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія OpenAI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Створення власного чат-бота на базі OpenAI – функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. У листопаді 2023-го її представив CEO OpenAI Сем Альтман під час презентації. Протягом дев’яти днів після запуску функції користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових GPT. 

У січні ОpenAI запустила інтернет-магазин, де люди можуть ділитися налаштованими версіями популярного чат-бота ChatGPT компанії. У магазині зʼявиться таблиця найпопулярніших і трендових чат-ботів.

Також OpenAI почала тестувати функції керування памʼяттю ChatGPT. Тепер чат-бота можна попросити щось запамʼятати або забути те, що він вже памʼятає.

У лютому стало відомо, що компанії Google, Microsoft, OpenAI, Meta, TikTok та Adobe укладуть угоду, щоб відреагувати на поширення контенту, створеного штучним інтелектом, напередодні виборів по всьому світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні