Категорія
Новини
Дата

Meta цього тижня оголосить про скорочення тисяч співробітників – WSJ

Американська Meta Platforms планує цього тижня повідомити співробітників про початок масштабного скорочення штату, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Це стане першим масштабним скороченням штату за всю 18-річну історію компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами джерел, звільнення можуть торкнутися тисяч співробітників Meta. Оголосити про це компанія планує вже в середу. Представники компанії вже сказали співробітникам скасувати несуттєві поїздки, починаючи з цього тижня.
  • Заплановане звільнення стане першим масштабним скороченням штату за всю 18-річну історію компанії, зазначає видання. Хоча у відсотковому відношенні воно буде меншим, ніж скорочення в Twitter. Кількість співробітників Meta, які можуть втратити роботу, може стати найбільшою на сьогодні у великій технологічній корпорації за рік.
  • Як зазначає WSJ, у жовтні інвестиційна компанія Altimeter Capital заявила у відкритому листі голові компанії Марку Цукербергу, що Meta повинна скоротити персонал і «обмежити свої метавсесвітні амбіції», що призводить до зростання невдоволення серед акціонерів. 

Контекст

На кінець вересня у Meta працювало понад 87 000 осіб. У 2020 та 2021 роках компанія прийняла на роботу понад 27 000 нових співробітників, а за січень-вересень цього року її штат зріс ще на 15 300 осіб. 

При цьому чистий прибуток компанії в липні-вересні впав більш ніж вдвічі, до $4,39 млрд з $9,19 млрд за аналогічний період попереднього року, а виторг знизився до $27,71 млрд з $29,01 млрд. Акції Meta з початку року впали у ціні більш ніж на 70%. 

Як писала раніше WSJ, Meta планує скоротити витрати як мінімум на 10% у найближчі місяці, частково – за рахунок звільнення працівників.

У Силіконовій долині скорочення персоналу помітно після того, як найбільші компанії найняли співробітників із рекордною швидкістю під час пандемії. 

В рамках своїх заходів щодо скорочення витрат Alphabet Inc. також вимагає від деяких працівників подати заявку на нову роботу, якщо вони хочуть залишитися в компанії. Минулого тижня Google повідомила приблизно половині з понад 100 співробітників інкубатора стартапів Area 120, що їм потрібно буде знайти іншу роботу в компанії протягом 90 днів, повідомили джерела. На кінець другого кварталу в Alphabet працювало 174 014 особи, що на 20,8% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні