Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» анонсувала підвищення зарплат на підприємствах із 1 травня

Група «Метінвест» із 1 травня підвищить заробітну плату працівникам виробничих і ремонтних підприємств в Україні, повідомила пресслужба групи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Метінвест» заявила, що перегляд зарплат із 1 травня передбачає диференційований підхід. Оклади виробничого персоналу зростуть на 5-20%, а за найдефіцитнішими професіями – до 25%. 
  • Найбільше підвищення отримають співробітники з низькими окладами в межах однієї професії та кваліфікації. 
  • Підвищення зарплат наразі торкнеться лише виробничого персоналу робітничих професій та лінійних керівників. Перегляд окладів для адміністративного й управлінського персоналу, сервісних підприємств та керівної компанії розглядатиметься додатково з урахуванням фінансових можливостей «Метінвесту».
  • «Метінвест» назвала рішення про підвищення зарплат «непростим кроком для компанії». Водночас група заявила, що зуміла перебудувати роботу до нових умов після втрати комбінатів у Маріуполі й заводу в Авдіївці. 
  • Відновлення морського експортного коридору в серпні 2023 року дало змогу дещо збільшити завантаженість підприємств, йдеться у пресрелізі. Проте ринкова ситуація залишається несприятливою для компанії – ціни на металургійну продукцію падають, а витрати на логістику зростають.

Контекст

За підсумками 2023 року «Метінвест» скоротила виробництво чавуну та сталі на 36%, до 1,7 млн т, і на 31%, до 2 млн т відповідно, порівняно з 2022-м. Виробництво готової продукції впало на 18% проти 2022 року, до 2,2 млн т.

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2023-му скоротився до $194 млн порівняно з $2,2 млрд за підсумками 2022 року. Виторг зменшився до $7,4 млрд з $8,3 млрд, показник EBITDA – до $861 млн з $1,8 млрд, свідчать фінансові результати групи за 2023-й.

Зараз українські підприємства «Метінвест», окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність персоналу, забезпечення електропостачання, а також логістичні та економічні чинники, зазначили в компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні