Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» інвестував у Центр протимінної діяльності, який готуватиме спеціалістів з гуманітарного розмінування

На Чернігівщині відкрився Центр протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту. У планах центру – навчити понад 3000 спеціалістів з гуманітарного розмінування. Партнером будівництва центру була група «Метінвест» через платформу United 24, йдеться у пресрелізі групи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Центр протимінної діяльності займатиметься плануванням, організацією та координацію заходів протимінної діяльності, інформуватиме населення про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни, а також готуватиме сертифікованих операторів протимінної діяльності.
  • «Метінвест» підтримав зведення адмінбудівлі центру, інвестувавши у будівництво 9,5 млн грн.
  • «Інвестиції у відкриття Центру протимінної діяльності на Чернігівщині – це ще один крок групи «Метінвестʼ і її акціонера у великому проєкті зі сприяння розмінуванню України, в межах якого ми вже виробляємо протимінні трали для танків», – відзначив Юрій Риженков, гендиректор групи «Метінвест».

Контекст

За даними Міноборони, в Україні налічується 349 ймовірно замінованих і замінованих територій. Половина з них – землі сільськогосподарського призначення. Серед них пріоритетними для розмінування є 470 000 га потенційно забруднених земель сільгосппризначення.

Розмінуванням займаються державні структури (ДССТ, ДСНС, Нацгвардія, Нацполіція), а також 144 групи неурядових організацій загальною чисельністю близько 600 фахівців. Для обладнання однієї групи саперів з 10 людей потрібно $100 000–150 000. Лише на Харківщині та Херсонщині заміновано понад 1 млн га земель сільськогосподарського призначення, заявляли в Мінагрополітики.

Вартість розмінування пріоритетних земель може становити понад $1,5 млрд. Орієнтовна вартість нетехнічного обстеження 1 га – 5000–7000 грн.

У липні міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що міжнародні партнери планують виділити Україні $244 млн та спецтехніку на потреби гуманітарного розмінування.

Україна залучила близько €500 млн внесків на розмінування територій з урахуванням попередніх пакетів підтримки, повідомив у жовтні прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні