Категорія
Новини
Дата

Microsoft додає ШІ-кнопку на клавіатуру для виклику чат-бота

Корпорація Microsoft додає на свою клавіатуру Windows кнопку, яка запускатиме службу Copilot, що стане першою зміною для пристрою за майже три десятиліття, пише Reuters. Додавання клавіші підкреслює амбіції компанії в області ПК із підтримкою штучного інтелекту.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Microsoft, цю кнопку можна буде побачити на деяких нових ПК із Windows 11 напередодні та на виставці технологій CES, яка пройде у Лас-Вегасі наприкінці цього місяця.
  • Клавіша Copilot знаменує собою останню спробу компанії, яка інвестує мільярди в штучний інтелект, включити цю технологію у свої продукти.
  • Аналітики кажуть, що впровадження ПК зі штучним інтелектом може допомогти ринку персональних компʼютерів оговтатися після спаду після пандемії, при цьому дослідницька фірма Canalys очікує, що впровадження ПК із підтримкою штучного інтелекту прискориться з 2025 року.
  • Клавіша буде доступна десь після лютого цього року, зокрема, на майбутніх пристроях Surface.
  • Представлений у листопаді Copilot, який може виконувати різні завдання, такі як узагальнення тексту та віртуальні зустрічі, працює у вебдодатках Microsoft та додатках для підвищення продуктивності.

Контекст

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що протягом найближчих 12 місяців немає шансів на створення надрозумного штучного інтелекту, до впровадження цієї технології можуть пройти десятиліття. Раніше напередодні звільнення Сема Альтмана з посади гендиректора OpenAI дослідники компанії надіслали раді директорів листа з попередженням про небезпечне відкриття в галузі ШІ.

Після кадрового перевороту в компанії OpenAI вирішила переформатувати раду директорів. Microsoft відіграватиме у ній роль спостерігача без права голосу. Корпорація є ключовим партнером OpenAI, вклавши понад $10 млрд в обмін на значну міноритарну частку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні