OpenAI переформатовує раду директорів після кадрового перевороту у компанії. Microsoft стане спостерігачем /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

OpenAI переформатовує раду директорів після кадрового перевороту у компанії. Microsoft стане спостерігачем

Getty Images

Корпорація Microsoft відіграватиме роль спостерігача без права голосу у новій раді директорів компанії OpenAI, пише Financial Times. Стартап у галузі штучного інтелекту прагне зміцнити своє корпоративне управління після кадрового перевороту, під час якого пʼять із шести її директорів, включаючи гендиректора Сема Альтмана, були усунені від посади або пішли.

Ключові факти

  • Microsoft є ключовим партнером OpenAI, вклавши понад $10 млрд в обмін на значну міноритарну частку. Досі компанія не мала ролі у раді директорів компанії.
  • Звільнені колишньою радою, але повернуті у компанію гендиректор Сем Альтман і президент Грег Брокман, до нового складу не увійдуть. 
  • Водночас з ради директорів піде ініціатор звільнення Альтмана Ілля Суцкевер. Його майбутній статус у компанії наразі незрозумілий.
  • «Хоча Ілля більше не входитиме до ради директорів, ми сподіваємось продовжити наші робочі відносини та обговорюємо, як він може продовжити свою роботу в OpenAI», – повідомив Альтман у своїй заяві в середу.
  • Також OpenAI все ще намагається поповнити склад ради директорів, яка на початок цього року складалася з девʼяти членів.

Контекст

Компанія поринула в кризу, коли 17 листопада Альтман та його колега-співзасновник Грег Брокман були витіснені з ради директорів. Повстання співробітників і інвесторів змусило чотирьох членів ради директорів, що залишилися, змінити курс і повернути співзасновників.

У рамках угоди щодо повернення Альтмана і Брокмана з ради директорів вийшли троє директорів, що залишилися: технологічна підприємиця Таша МакКолі, Хелен Тонер з Центру безпеки та нових технологій та Ілля Суцкевер, третій співзасновник OpenAI та головний науковий співробітник компанії.

В результаті з початкової ради директорів, що складається з шести осіб, залишився лише один директор – Адам ДʼАнджело, виконавчий директор служби питань та відповідей Quora.

ДʼАнджело залишається у складі перехідної ради з трьох осіб разом із колишнім міністром фінансів США Ларрі Саммерсом та колишнім виконавчим директором Salesforce Бретом Тейлором.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні