Категорія
Новини
Дата

Microsoft розширює ШІ-функції у Bing

Microsoft продемонстрував низку нових функцій у Bing, пише TechСrunch. Новий Bing – з функцією Bing Chat – тепер доступний без списку очікування, його можна випробувати, увійшовши до системи з обліковим записом Microsoft.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Microsoft заявляє, що з моменту запуску Bing Chat (свого ШІ-чат-бота на основі моделей OpenAI GPT-4 і DALL-E 2) відвідувачі Bing брали участь у більш ніж пів мільярді чатів і створили понад 200 млн зображень. На день кількість активних користувачів Bing перевищила 100 млн.
  • Тепер Bing стане більш персоналізованим, з можливостями, які дозволять користувачам експортувати свої історії чату Bing та використовувати контент зі сторонніх плагінів. Чат охоплюватиме мультимодальність, принаймні в тому сенсі, що Bing Chat зможе відповідати на запитання в контексті зображень.
  • «Я думаю, можна з упевненістю сказати, що ми займаємося трансформацією пошуку», – сказав Юсуф Мехді, віцепрезидент Microsoft.
  • Також передбачена нова функція на візуальному фронті – Bing Chat зможе створювати діаграми та графіки при подачі правильних підказок і даних. 
  • Найближчими тижнями Bing Image Creator – інструмент Microsoft, який може створювати зображення з текстових підказок на базі DALL-E 2 – розумітиме більше мов, окрім англійської (всього понад 100). 
  • Ще Bing Chat отримує можливість розуміти зображення так само, як текст. Користувачі зможуть завантажувати зображення та шукати в інтернеті відповідний контент, наприклад, копіюючи посилання та ставлячи у чаті Bing питання, щоб отримати покрокові інструкції.
  • Мультимодальність також підтримує нову функцію контексту сторінки у програмі Edge для мобільних пристроїв. Користувачі зможуть ставити запитання у чаті Bing, повʼязані з мобільною сторінкою, яку вони переглядають.
  • Незабаром Bing Chat буде зберігати історії чатів, дозволяючи користувачам продовжити з місця, де вони зупинилися, і повернутися до попередніх чатів. 

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього постійно стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні