Категорія
Новини
Дата

Microsoft розширює ШІ-функції у Bing

2 хв читання

Microsoft продемонстрував низку нових функцій у Bing, пише TechСrunch. Новий Bing – з функцією Bing Chat – тепер доступний без списку очікування, його можна випробувати, увійшовши до системи з обліковим записом Microsoft.

Ключові факти

  • Microsoft заявляє, що з моменту запуску Bing Chat (свого ШІ-чат-бота на основі моделей OpenAI GPT-4 і DALL-E 2) відвідувачі Bing брали участь у більш ніж пів мільярді чатів і створили понад 200 млн зображень. На день кількість активних користувачів Bing перевищила 100 млн.
  • Тепер Bing стане більш персоналізованим, з можливостями, які дозволять користувачам експортувати свої історії чату Bing та використовувати контент зі сторонніх плагінів. Чат охоплюватиме мультимодальність, принаймні в тому сенсі, що Bing Chat зможе відповідати на запитання в контексті зображень.
  • «Я думаю, можна з упевненістю сказати, що ми займаємося трансформацією пошуку», – сказав Юсуф Мехді, віцепрезидент Microsoft.
  • Також передбачена нова функція на візуальному фронті – Bing Chat зможе створювати діаграми та графіки при подачі правильних підказок і даних. 
  • Найближчими тижнями Bing Image Creator – інструмент Microsoft, який може створювати зображення з текстових підказок на базі DALL-E 2 – розумітиме більше мов, окрім англійської (всього понад 100). 
  • Ще Bing Chat отримує можливість розуміти зображення так само, як текст. Користувачі зможуть завантажувати зображення та шукати в інтернеті відповідний контент, наприклад, копіюючи посилання та ставлячи у чаті Bing питання, щоб отримати покрокові інструкції.
  • Мультимодальність також підтримує нову функцію контексту сторінки у програмі Edge для мобільних пристроїв. Користувачі зможуть ставити запитання у чаті Bing, повʼязані з мобільною сторінкою, яку вони переглядають.
  • Незабаром Bing Chat буде зберігати історії чатів, дозволяючи користувачам продовжити з місця, де вони зупинилися, і повернутися до попередніх чатів. 

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

У середині березня компанія Open AI представила четверту версію своєї мовної моделі ChatGPT. Після цього постійно стає відомо про нові аналогічні сервіси: Baidu презентувала аналог ChatGPT – чат-бот Ernie, в Google стало відомо про створення нової ШІ-моделі замість невдалого Bard.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні