Категорія
Новини
Дата

Адміністрація Байдена запросила керівників Google, Microsoft і OpenAI на нараду щодо безпеки ШІ

Керівники Google, Microsoft, OpenAI та Anthropic зустрінуться з віцепрезиденткою США Камалою Харріс та вищими посадовими особами адміністрації, щоб обговорити ключові аспекти штучного інтелекту (ШІ) у четвер, 4 травня, повідомив офіційний представник Білого дому, пише Reuters.

Ключові факти

  • У запрошенні генеральним директорам, побаченому Reuters, зазначалося, що президент Джо Байден «очікує, що такі компанії, як ваша, повинні переконатися, що їхні продукти безпечні, перш ніж зробити їх доступними для громадськості».
  • Побоювання з приводу швидкозростаючої технології ШІ включають порушення конфіденційності, упередженість і побоювання, що це може призвести до поширення шахрайства та дезінформації.
  • У квітні Байден сказав, що ще невідомо, чи небезпечний ШІ, але наголосив, що технологічні компанії несуть відповідальність за забезпечення безпеки своїх продуктів. За його словами, соціальні мережі вже продемонстрували шкоду, яку технології можуть завдати без належних заходів безпеки.
  • У понеділок представники Ради з внутрішньої політики Білого дому та Управління Білого дому з науково-технічної політики написали про те, як технологія може становити серйозну небезпеку для працівників.
  • У зустрічі в четвер візьмуть участь голова адміністрації Байдена Джефф Зієнтс, заступник голови адміністрації Брюс Рід, радник національної безпеки Джейк Салліван, директор Національної економічної ради Лаель Брейнард і міністр торгівлі Джина Раймондо. 

Контекст

ChatGPT привернула увагу громадськості своєю здатністю швидко писати відповіді на широке коло запитів, зокрема, зацікавила законодавців США, оскільки вона стала найшвидшим споживацьким додатком в історії з понад 100 млн активних користувачів на місяць.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI представила четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Після цього понад 1000 технологічних лідерів і дослідників підписали відкритий лист із закликом ввести шестимісячний мораторій на розробку нових систем, оскільки технології ШІ становлять «серйозні ризики для суспільства та людства». Через кілька днів 19 нинішніх і колишніх лідерів Асоціації з розвитку штучного інтелекту, академічного товариства з 40-річною історією, випустили власний лист із попередженням про ризики, повʼязані з ШІ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні