Категорія
Новини
Дата

Microsoft заплатить $20 млн для врегулювання звинувачень США у порушенні конфіденційності дітей

Корпорація Microsoft заплатить $20 млн для врегулювання звинувачень Федеральної торгової комісії США (FTC) у незаконному зборі особистої інформації дітей без згоди їхніх батьків, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанії було висунуто звинувачення у порушенні Закону США про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA) шляхом збору особистої інформації від дітей, які зареєструвалися в її ігровій системі Xbox без повідомлення своїх батьків або отримання їхньої згоди, а також шляхом збереження особистої інформації дітей. 
  • Наказ вимагає, щоб Microsoft зробила кроки для покращення захисту конфіденційності дітей-користувачів своєї системи Xbox. 
  • FTC заявила, що це поширить захист COPPA на інших видавців ігор, з якими Microsoft ділиться дитячими даними.
  • Представник Microsoft заявив, що компанія має намір виконати наказ. Він додав, що процес створення облікового запису буде оновлено, а збій зберігання даних, виявлений у системі компанії, усунено.
  • «Запропонований нами порядок спрощує для батьків захист конфіденційності своїх дітей на Xbox і обмежує інформацію, яку Microsoft може збирати та зберігати про дітей, – сказав Семюел Левін, директор Бюро захисту прав споживачів FTC. – Ця дія також має чітко прояснити, що дитячі аватари, біометричні дані та інформація про здоровʼя не звільняються від COPPA».

Контекст

Закон вимагає, щоб онлайн-сервіси та веб-сайти, призначені для дітей віком до 13 років, повідомляли батьків про особисту інформацію, яку вони збирають, і отримували згоду батьків перед збиранням і використанням будь-якої особистої інформації дітей.

Згідно зі скаргою, з 2015 по 2020 рік Microsoft зберігала дані, які вона збирала у дітей у процесі створення облікового запису.

Нещодавно компанія Тwitter Inc заявила, що Microsoft Corp порушила угоду про використання даних соціальної мережі, пише Reuters. Адвокат власника Twitter Ілона Маска висунув звинувачення у «несанкціонованому» використанні даних Twitter з боку Microsoft, включаючи передачу даних державним органам без дозволу у деяких випадках.

У листі, адресованому генеральному директору Microsoft Сатьє Наделле, адвокат Маска Алекс Спіро попросив технологічного гіганта провести аудит використання контенту Twitter.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні