Фото: Facebook Activision Blizzard
Категорія
Новини
Дата

FTC просить суд США заблокувати угоду Microsoft з придбання розробника відеоігор Activision Blizzard 

Фото: Facebook Activision Blizzard

Федеральна торгова комісія США (FTC) звернулася до суду з проханням перешкодити Microsoft закрити угоду щодо придбання Activision Blizzard за $69 млрд, що посилює тиск на найбільшу угоду в ігровій індустрії, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Минулого року антимонопольний орган нагляду подав до суду, щоб заблокувати транзакцію в межах власного внутрішнього судового розгляду, який має розпочатися в серпні. 
  • Але у понеділок, 12 червня, він подав окремий запит до федерального суду Каліфорнії, щоб перешкодити Microsoft закрити угоду до винесення рішення, адже оскаржити угоду після її завершення складніше.
  • Федеральна торгова комісія попросила суд винести рішення до четверга, 15 червня, на його запит про тимчасовий заборонний судовий наказ.
  • «Керуючи контентом Activision, Microsoft матиме можливість і підвищений стимул утримувати або погіршувати контент Activision так, щоб суттєво знизити конкуренцію, включаючи конкуренцію за якістю продукту, ціною та інноваціями», – йдеться в заяві FTC.
  • Перед поданням позову до суду Бред Сміт, віцеголова та президент Microsoft, сказав: «Ми вітаємо можливість представити нашу справу у федеральному суді. Ми вважаємо, що прискорення судового процесу в США зрештою принесе більше вибору та конкуренції на ринку».

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision майже рік тому, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду, після того як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox та бізнесу хмарних ігор.

У квітні Управління з конкуренції та ринків Великої Британії ухвалило рішення заблокувати угоду, що поставило придбання під серйозну загрозу. CMA стверджував, що Microsoft може зробити ігри Activision ексклюзивними для свого власного ігрового хмарного сервісу.

На відміну від Великої Британії та США, ЄС минулого місяця схвалив придбання, заявивши, що Microsoft розвіяла його побоювання.

FTC у понеділок, 12 червня, заявила, що подала нову скаргу через повідомлення про те, що підприємства розглядають можливість закриття угоди «найближчим часом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні