Категорія
Новини
Дата

Мінфін Росії здійснив купонні виплати за єврооблігаціями із заморожених резервів. Дефолту поки не буде

Міністерство фінансів Росії прозвітував про повну виплату купонних доходів на $117,2 млн за двома випусками російських єврооблігацій, повідомляє The Bell. Росія уникнула дефолту, заплативши із заморожених резервів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Платіжний агент по єврооблігаціям Citibank, N.A., London Branch отримав кошти від російського Мінфіну. «Таким чином, зобовʼязання по обслуговуванню державних цінних паперів Російської Федерації виконані Мінфіном Росії у повному обсязі відповідно до емісійної документації випусків єврооблігацій», – написало міністерство у своєму релізі.
  • Повідомлення означає, що Росія уникнула дефолту і розплатилася валютою із заморожених резервів.
  • Генеральна ліцензія Мінфіну США, яку випустили одночасно із введенням санкцій проти Центробанку 2 березня, дозволяє російському Мінфіну перераховувати кошти, а американським інвесторам – отримувати їх.
  • Ліцензія Мінфіну США дозволяє проводити регулярні платежі по обслуговуванню боргу, виплаті відсотків і погашенню платежів до 25 травня.
  • Невідомо, що буде з російськими виплатами по зовнішньому боргу Росії після 25 травня.
  • Наступна виплата по російському зовнішньому боргу запланована на 4 квітня.

Контекст

Раніше російський «Сбербанк» припинив здійснювати перекази фізосіб до інших банків у доларах США, фунтах стерлінгів, датських та шведських кронах, канадських доларах, пише Інтерфакс. У цих валютах фізособи також не зможуть отримати перекази з інших російських та зарубіжних банків на рахунок «Сбербанку».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні