Категорія
Новини
Дата

Мінфін Росії здійснив купонні виплати за єврооблігаціями із заморожених резервів. Дефолту поки не буде

1 хв читання

Міністерство фінансів Росії прозвітував про повну виплату купонних доходів на $117,2 млн за двома випусками російських єврооблігацій, повідомляє The Bell. Росія уникнула дефолту, заплативши із заморожених резервів.

Ключові факти

  • Платіжний агент по єврооблігаціям Citibank, N.A., London Branch отримав кошти від російського Мінфіну. «Таким чином, зобовʼязання по обслуговуванню державних цінних паперів Російської Федерації виконані Мінфіном Росії у повному обсязі відповідно до емісійної документації випусків єврооблігацій», – написало міністерство у своєму релізі.
  • Повідомлення означає, що Росія уникнула дефолту і розплатилася валютою із заморожених резервів.
  • Генеральна ліцензія Мінфіну США, яку випустили одночасно із введенням санкцій проти Центробанку 2 березня, дозволяє російському Мінфіну перераховувати кошти, а американським інвесторам – отримувати їх.
  • Ліцензія Мінфіну США дозволяє проводити регулярні платежі по обслуговуванню боргу, виплаті відсотків і погашенню платежів до 25 травня.
  • Невідомо, що буде з російськими виплатами по зовнішньому боргу Росії після 25 травня.
  • Наступна виплата по російському зовнішньому боргу запланована на 4 квітня.

Контекст

Раніше російський «Сбербанк» припинив здійснювати перекази фізосіб до інших банків у доларах США, фунтах стерлінгів, датських та шведських кронах, канадських доларах, пише Інтерфакс. У цих валютах фізособи також не зможуть отримати перекази з інших російських та зарубіжних банків на рахунок «Сбербанку».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні