Категорія
Новини
Дата

Мінінфраструктури погодило підвищення тарифу на вантажні перевезення УЗ на 70%

Міністерство інфраструктури погодилося із пропозицією «Укрзалізниці» (УЗ) про підвищення тарифів на 70% на всі групи вантажів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Міністерство інфраструктури підтримало пропозицію залізничників провести індексацію тарифів, підвищивши їх на 70% на всі групи вантажів. «Навіть за умов підвищення, українські тарифи залишаються нижчими, ніж в державах ЄС. Завдяки індексації фінансовий стан «Укрзалізниці» буде стабілізовано», — заявив міністр.
  • На відміну від кількох попередніх підвищень минулого року, цього разу коефіцієнти підвищено однаково — на 70% — для всіх 20 видів вантажів.
  • «Держава субсидує «Укрзалізницю» для того, щоб вона могла продовжувати виконувати свої гуманітарні та оборонні функції. З початку війни на рахунки компанії було спрямовано 10 млрд грн. Щомісячні витрати підприємства сягають більше 7 млрд грн, це враховуючи те, що з березня компанія зменшила операційні витрати на 30%», — написав Кубраков.
  • За його словами, державної підтримки вже недостатньо. Окрім втрат значної частини вантажних та пасажирських перевезень зростають витрати на відновлення залізничної інфраструктури, яка постійно руйнується ворогом, енергоносії та паливно-мастильні матеріали, додав Кубраков.
  • Згідно з пояснювальною запискою до проєкту наказу, з яким ознайомилося «Інтерфакс-Україна», УЗ планує отримати додатково понад 11 млрд грн до кінця 2022 року завдяки цьому підвищенню тарифів.

Контекст

На початку повномасштабної війни комерційний вантажопотік УЗ впав упʼятеро — до 150 000 т вантажу на добу. До війни компанія перевозила 700 000 т вантажу на добу. «Березень закрили із цифрою 257 000 т вантажу на добу, квітень – 296 000 т. У травні буде понад 300 000 т. Ми повертаємо вантажопотік і зараз йдемо на рівні 40% довоєнного обсягу», — говорив раніше очільник УЗ Олександр Камишін.

«Укрзалізниця» у квітні перевозила 296 000 т вантажу на добу, що становить 40% довоєнного рівня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні