Категорія
Новини
Дата

В Україні розпочалася реформа міжнародних пасажирських перевезень, закрито 280 автобусних маршрутів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень, повідомила пресслужба відомства. Зміни почалися з упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів до РФ та Польщі.

Ключові факти

  • Рішенням профільної Комісії закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, серед них маршрути без відповідних дозволів із боку Польщі (118), маршрути, що ведуть до РФ (140), та маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники (22).
  • За словами заступника міністра інфраструктури Сергія Деркача, першим кроком реформи є верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. 
  • «Це дозволить нам бачити реальну ситуацію з перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу єЧерга для перетину кордону автобусами. Окрім цього, верифікація всіх маршрутів – це про можливість розширення ринку», – додав він.
  • Деркач додав, що після верифікації маршрутів до Польщі, така ж робота відбуватиметься з маршрутами, що ведуть до інших країн.
  • Окрему увагу приділять маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, але які не можуть виконуватися повноцінно чи взагалі не функціонують.

Контекст

За липень кордон України перетнуло на близько 600 000 осіб більше, ніж за червень, а кількість українців, які повертаються, більша, ніж тих, хто виїжджає. Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби. Загалом у липні кордон з країнами ЄС та Молдовою перетнули понад 3,8 млн осіб, що на близько 1 млн осіб більше, ніж у травні. У відомстві пояснили, що зростання пасажиропотоку відбулося через закінчення навчального року в українських школах. 

На початку літнього сезону кількість українців, які їхали з України, переважала, але зараз ця ситуація змінилася. Частка українців серед осіб, які перетинають кордон, складає понад 85%. Переважно це жінки, діти, літні люди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні