Категорія
Новини
Дата

Мінцифри хоче прискорити запуск е-гривні. Федоров написав листа в НБУ

Міністерство цифрової трансформації ініціює запуск проєкту електронної гривні вже цьогоріч. Наразі проводяться консультації з НБУ, повідомив перший віцепремʼєр Михайло Федоров в інтерв’ю РБК-Україна.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Федоров наголосив, що написав лист до Нацбанку про те, що треба пришвидшити процес розвитку електронної гривні.
  • «За законодавством, в 2024 році НБУ має запустити пілоти, але ми хочемо розпочати вже в цьому році, а не відкладати на наступний», – сказав Федоров.
  • Голова Мінцифри повідомив, що нещодавно йому презентували на базі продукту Stellar електронну гривню. «Вони розробили перші транзакції на блокчейні, як можна відслідкувати рух цих коштів», – розповів міністр.

Контекст

НБУ презентував проєкт концепції е-гривні як цифрових грошей у листопаді минулого року. Е-гривня має виконувати всі функції грошей та стати доповненням готівкової й безготівкової форм гривні, а також бути доступною для використання всіма верствами населення, державними органами, юридичними особами, банками і небанківськими фінансовими установами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні