Категорія
Новини
Дата

Мінус $7 млн за вечір. Мінцифри показало роботу секретного дрона по окупантах (відео)

Секретний український дрон вразив російську техніку, за вечір окупанти втратили її на понад $7 млн, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та оприлюднив відео з роботою безпілотника.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Оператори «Армії дронів» влаштували окупантам справжнє пекло. Ударна рота БпЛА «Ахіллес» 92 ОШБр уразила танки Т-80, Т-72 та гаубиці Д-30», – написав він.
  • Посадовець наголосив, що це є результатом роботи вправних бійців та українського дрона, подробиці про який він планує розповісти після перемоги. 
  • «Нехай залишається «приємною» несподіванкою для ворогів. Далі – більше технологій та сюрпризів для росіян», – повідомив Федоров.

Контекст

У липні 2022 року Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв’язку в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили перший збір на «Армію дронів». 

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО.

За даними Міноборони, на озброєння чи в експлуатацію прийнято 28 моделей українських БпЛА. Зокрема девʼять моделей дронів-камікадзе, серед яких три літакового типу, а також шість моделей FPV-дронів.

Ударні роти БпЛА «Армії дронів» уразили 1280 одиниць російської техніки за три місяці, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Серед ураженої ворожої техніки – броньовані авто, гармати, вантажівки, міномети, особовий склад та опорні пункти.

Міністр повідомив, що з «Армією дронів» сформували вже 17 ударних рот БпЛА. Вони працюють за новою доктриною використання безпілотників на фронті та мають новий підхід до навчання й менеджменту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні