Категорія
Новини
Дата

Мінʼюст подав позов про конфіскацію активів колишнього президента «Мотор Січ» Богуслаєва

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів до колишнього президента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва і гендиректора російської компанії «Борисфен» Петра Кононенка. Про це повідомила пресслужба Мінʼюсту.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У своєму позові Мін’юст просить стягнути у вищевказаних осіб – колишніх бізнес-партнерів – понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок). 
  • Також у списку – корпоративні права більш ніж 10 юросіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК «Мотор Гарант», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ», їхні частки в статутному капіталі ТОВ Фірма «Жекон», майнові права, зокрема на торговельні марки та патенти на промислові зразки, вогнепальна зброя.

Контекст

Колишнього президента «Мотор Січ» Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ в жовтні 2022 року.

Слідство заявляє, що посадовці підприємства діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. Слідчі СБУ повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт. У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор-Банк».

28 березня 2023 року СБУ оголосило нову підозру Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони в квітні 2022 року.

Тоді ж Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити його до списку обміну з Росією.

У жовтні 2023 року СБУ та Офіс генпрокурора завершили розслідування і передали до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ «Мотор Січ» і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні