Категорія
Новини
Дата

МХП Юрія Косюка закінчив І квартал з прибутком $49 млн

1 хв читання

Січень – березень агрохолдинг МХП закінчив із чистим прибутком $49 млн проти збитку $108 млн за аналогічний період 2022 року, йдеться в звіті компанії на Лондонській фондовій біржі.

Ключові факти

  • Згідно із фінзвітом, виручка МХП збільшилась на 35% та становила $746 млн, порівняно з першим кварталом минулого року, але зменшилася на 3% квартал до попереднього кварталу.
  • Витрати пов’язані з війною зменшилися на 77% та становили $6 млн.
  • Експортна виручка збільшилася на 69% та становила $522 млн, що становить 70% від загальної виручки.
  • Показник EBITDA у першому кварталі цього року становив $124 млн порівняно з $50 млн у першому та $138 млн – у четвертому кварталі минулого року.

Контекст

МХП закінчив 2022 рік зі збитками у $231 млн порівняно з $393 млн чистого прибутку за підсумками 2021-го. За результатами четвертого кварталу компанія отримала $38 млн чистого прибутку, йдеться у річному фінансовому звіті, наданому компанією Лондонській фондовій біржі. У повідомленні зазначається, що МХП відновив експорт і працює майже на повну потужність.

У четвертому кварталі 2022 року МХП отримав $38 млн чистого прибутку. Це в 2,4 раза більше показника четвертого кварталу 2021-го. Виручка за четвертий квартал становила $766 млн, що на 6% більше виручки за аналогічний період 2021 року.

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

МХП посідав восьме місце у рейтингу «100 найбільших приватних компаній України» за 2021 рік, який склав Forbes. Власник – Юрій Косюк, загальна кількість працівників – 30 000. Торгові марки МХП – «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні