Категорія
Новини
Дата

Monobank, Ajax, MacPaw та інші резиденти «Дія.City» створили ІТ-обʼєднання

Резиденти «Дія.City» створили обʼєднання для захисту інтересів ІТ-спільноти та розвитку освіти. Про це повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Резиденти «Дія.City» створили обʼєднання, яке представлятиме інтереси ІТ-компаній при взаємодії з держорганами, повідомив Федоров. 
  • Також, за його словами, обʼєднання популяризуватиме «Дія.City» в Україні та у світі й підсилить цифрову економіку.
  • Долучилися вже 16 топових компаній. Серед них – Reface, Monobank, Ajax Systems, MacPaw, Mate academy, NP Digital, Genesis, Roosh та інші.
  • «Створюємо умови, де бізнес може розвиватися, створювати потужні продукти та генерувати круті проєкти. Рухаємося далі», – написав Федоров у Телеграмы.

Контекст

У березні цього року Федоров анонсував розробку закону «Маски-шоу стоп» після того, як 15 лютого в офісі компанії MacPaw і в будинку її власника і CEO Олександра Косована відбулися обшуки через земельні ділянки, які компанія придбала в 2016–2021 роках.

Внести зміни до Кримінального процесуального кодексу в міністерстві планували в межах «Дія.City» ще до війни. «Через повномасштабне вторгнення питання було дещо відтерміноване. Зараз процес пришвидшився», – заявили раніше в пресслужбі Мінцифри. 

Налагодити взаємодію між правоохоронцями та бізнесом намагався майже кожен український уряд. Остання спроба була в 2018 році, коли був прийнятий закон під умовною назвою «Маски-шоу стоп-2». Він передбачав спрощення притягнення до відповідальності правоохоронців, які приймали незаконні рішення про відкриття кримінального провадження, а не поліпшення самої процедури обшуку.

Головна відмінність закону від Мінцифри – акцент не на усьому бізнесі, а на ІТ-компаніях.

Пізніше Федоров презентував керівникам найбільших ІТ-компаній перші напрацювання майбутнього закону «Маски-шоу стоп». Відповідний законопроєкт №9211 зареєструвала у парламенті 17 квітня група народних депутатів з різних фракцій.

Що пропонує змінити Мінцифри та чи допоможе це бізнесу, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні